Liverpool i spennende avstemning

I dag skal ”Årets lag i verden” kåres i Barcelona. Liverpool er en av fire kandidater. Steve Finnan spår at Steven Gerrard vil blomstre i VM.

I dag skal det avgjøres om Liverpools lag som vant Champions League-finalen 2005 kan titulere seg om ”Årets lag i verden” i den prestisjetunge Laureus Sports Awards i Barcelona. De andre nominerte til denne unike tittelen er Barcelona, New Zealands rugbylag og Renaults Formel 1-team.

De nominerte har blitt valgt ut av mer enn 700 sportsjournalister og redaktører fra hele verden, og vinneren vil bli valgt ut av de 42 medlemmene av Laureus World Sports Academy.

Finnan tror på godt VM for Gerrard
Liverpool-forsvarer Steve Finnan tipper at Steven Gerrard kan bli en av de store spillerne i VM i Tyskland. De rødes kaptein har akkurat lagt en stor sesong for klubblaget bak seg, der han satte kronen på verket med to scoringer i cupfinalen mot West Ham.

- Gerrards scoringer i cupfinalen var fantastiske. Hans første mål blir trolig fort glemt, selv om det var en flott scoring, ettersom hans andre mål var av en annen verden. Han er helt klart en av de beste spillerne i verden, og vil bli en nøkkelspiller for England i VM, mener Finnan.

- Han er en god kaptein, som alltid gjør sitt ytterste for de andre spillerne. Hans innsatsvilje smitter over på lagkameratene. Mye dreier seg om viljen til å vinne. Han har helt klart ambisjoner for klubben, da han lett kunne ha forlatt oss i fjor sommer, men han bestemte seg for å bli. Det ligger i hans spill å gi 100 prosent i alle kamper, og du kan se at det hjelper spillerne rundt han.