Liverpool interessert i svenske

Liverpool følger utviklingen til svenske Astrit Ajdarevic med argusøyne. To unge spillere fra Paraguay er også på prøvespill. Reservelaget slo Souhtport i treningskamp.

Den svenske avisen Hallands Nyheter opplyser at Falkenbergs unge talent, 16 år gamle Astrit Ajdarevic, har vært på prøvespill i Liverpool.

- Det føles ganske bra å få prøve seg for en så stor klubb, uttaler den unge svensken til lokalavisen.

Liverpool skal ha fulgt Ajdarevic i de siste 7 månedene. De røde ville hente over den unge svensken allerede i sommer, men han takket da nei.

- Vi ville ta det rolig og konsentrere oss om spill hos Falkenbergs FF på den tiden, opplyser faren Agim, som var med sin sønn over til Liverpool.

Duoen reiste over til Liverpool i slutten av oktober, og overvar blant annet kampen mot Aston Villa på Anfield.

- Vi fikk i alle fall gjøre oss kjent med klubben, sier pappa Agim.

- Jeg fikk se hvordan nivået er, og hvordan det føles å spille og trene i England og føle tempoet på kroppen. Jeg får vurdere opplevelsen i tiden som kommer, legger Astrit til.

Det skal være Astrits Ajdarevics spill for aldersbestemte landslag i Sverige som har imponert Liverpool-ledelsen. Anfield-klubben har hatt speidere på plass under alle kampene hans for landslaget.

- Jeg er beæret over at en så stor klubb viser interesse for Astrit, men han har jo kontrakt med Falkenberg ett år til, sier pappa Agim.

- Jeg kommer til å bli i Falkenberg kontraktstiden ut, og så får vi se hva som skjer, legger sønnen til.

Astrit Ajdarevic har den tidligere storpissen Martin Dahlin som agent, og han var også med til Liverpool. Dersom Liverpool skulle finne på å hente Ajdarevic til klubben når kontrakten hans med Falkenberg går ut, må de likevel betale kompensasjon for en så ung spiller.

16 år gamle Ajdarevic er allerede tatt opp i Falkenbergs A-lagsstall, med trøye nummer 23. Angriperen står bokført med 6 kamper og 1 mål for klubben i 2006. Fire av disse kampene har kommet i Superettan, går det frem av Falkenbergs offisielle nettside.

To unggutter fra Paraguay også på prøve
Samtidig med Ajdarevic har Liverpool også hatt to unge gutter fra Paraguay på prøve. Navnene til disse to er ikke offentliggjort ennå. Duoen fikk imidlertid prøve seg under en treningskamp for reservelaget i går. Reservene fikk nemlig i stand en kamp mot Southport ettersom tirsdagens treningskamp mot Wolves ble avlyst, og vant komfortabelt 2-0. Rapportene forteller at Adam Hammill gjorde det første målet, mens det ikke har kommet noen opplysninger om hvem som stod bak scoring nummer to. Den ene gutten fra Paraguay kom inn som reserve for Godwin Antwi, mens den andre kom inn for Besian Idrizaj, så her er det sannsynligvis snakk om en midtstopper og en spiss.

Liverpool stilte med følgende lag i kampen mot Southport: Martin, Smith, Antwi (prøvespiller fra Paraguay), Roque (Darby), Threlfall, Anderson, Hammill, Guthrie, Flynn, Idrizaj (Prøvespiller for Paraguay), Lindfield.

Kampen betydde også gjensyn med målvakten Paul Harrison. Den tidligere akademispilleren er nå sisteskanse for Southport, og stod i mål i andre omgang.

Dave Usher hos nettstedet The Liverpool Way antyder for øvrig at duoen fra Paraguay også vil få spilletid når reservene skal spille treningskamp mot Marine om et par uker.