Liverpool live 2.juledag

Blackburn v Liverpool live på Canal+. Ian Rush mener at en kreativ midtstopper som Daniel Agger er et stort pluss. Juniortrener John Owens ser fram til neste cupmøte tidlig i januar.

Ny tv-kamp
Canal+ bekrefter nå at Blackburn v Liverpool sendes direkte på Canal+ Sport1 2.juledag.  Sendestart er kl 15.55.


Agger følger rød tradisjon
Ian Rush bruker sin spalte i Liverpool Echo denne uka til å rose Daniel Agger, etter at dansken spilte en ny storkamp mot Fulham på lørdag og hadde to målgivende foran The Kop.  Rushie mener at 22-åringen følger i fotsporene til tidligere forsvarere på Anfield.

- Dersom Daniel Agger var engelsk, eller spilte for en klubb i London, ville journalister nå ha kjempet om å skrive hans biografi.  Det er trolig til Liverpools fordel at Agger ganske ubemerket har spilt seg inn på førstelaget til Rafa Benitez.  Det er en situasjon ganske lik Momo Sissoko.  Hvis du snakker med helrøde fans vil  de sette pris på hva de ser, reflekterer Rushie.

- Agger hadde en ny glimrende ettermiddag på Anfield sist lørdag, da han var involvert i to av målene.  Det er en stor bonus for en manager å ha en spiller som kan bidra i begge ender av banen. 

- Du vil finne ut at de beste lagene alltid har en slik type spiller.  Chelsea har John Terry og det er forbløffende å se hvor mange tittelvinnere hvor offensivt innstilte midtstoppere har spilt en nøkkelrolle.  I Liverpool var vi heldig at vi hadde så mange forsvarere som hadde det like mye tro på at de kunne score mål som å stoppe dem.

- Alan Hansen var en legende i sin rolle.  Han scoret ikke mange, men han var like kjent for å starte angrep som å holde angripere på avstand.  Våre backer var bedre til å finne nettmaskene enn flere spisser er det i dag.  Phil Neal og Alan Kennedy var alltid villig til å være med framover og scoret viktige mål, ikke minst i E-Cup finaler.  Daniel Agger er en type spiller som kan bringe dette tilbake til Liverpool.

- Agger hadde en stor utfordring da han kom.  Å spille midtstopper er en utsatt rolle for en som er så ung, siden feil kan være mer kostbare, men han er allerede etablert.  Nå må han bare trene på scouse aksenten sin.  Han kan ikke hamle opp med landsmannen Jan Mølby på det området, men jeg er pålitelig informert om at han blir gitt leksjoner.


Vinterpause for juniorene
Liverpools U18 lag har vist sterk forbedring etter en dårlig start i høst, og vant i helgen sin siste kamp før vinterpausen.  Trener John Owens var da også fornøyd etter 3-1 mot Crewe og han ser nå fram mot at man kommer i gang igjen 6.januar mot Manchester City, og trolig neste runde i den nasjonale cupen uka etter.

- Vi var uten de fire spillerne som er på Melwood og spilte med det laget som gjorde det så bra mot Blackburn, forklarer Owens.  – Det var godt at vi kunne gjøre noen forandringer på cuplaget og fortsatt vise god form.  Jeg var meget fornøyd med innsatsen og vi fortjente utvilsomt seieren.

- Ray Putterill (scoret to mål) var skadet i hele fjorårsesongen med en vond rygg, men han har nå begynt å komme i form igjen.  Det ikke minst takket være at han har fått spille kamper, han har fått igjen farten sin og han bruker den godt og spiller bra.

- Vi har endelig begynt å få uttelling og det er synd at pausen kommer akkurat nå.  I det minste har vi noe positivt å ta med oss inn i jula, og vi vil ønske å fortsette det når vi møter Manchester City.

- Kampen mot Chelsea eller Nottingham Forest i juniorcupen vil trolig bli spilt i uken etter kampen mot City, og det er også noe å se fram til.