Liverpool med tredje mest inntekter fra TV og bonuser

Liverpool bak Arsenal og Chelsea på pengetabellen. Gerrard månedens spiller. Pris til Reina. Mølby og Lawrenson om finalen.

Arsenal har med sin suksess i Champions League lagt seg på toppen av listen over inntjening av TV- og bonusinntekter. Så langt skal The Gunners ha tjent inn £52.7M, med ekstra £2M på trappene i tilfelle seier 17. mai. Ligamestere Chelsea har tjent £47.5M, mens LFC har innkassert £43.2. Dersom de vinner FA-Cupen vil £1M ekstra tilfalle de røde. Man Utd har tjent knappe £40M, mens Tottenham er et stykke bak med drøye £26M. Minst har Sunderland fått overført, med bare £16.1M.

To røde Barclays Award-vinnere
Kaptein Steven Gerrard har vunnet prisen som månedens spiller for april. Med seirer borte mot WBA og Blackburn, i tillegg til hjemmeseirer mot Bolton og Aston Villa, var det liten tvil. Scouseren scoret også to ganger mot Villa.

Reina har på sin side holdt buret rent tyve ganger, mer enn både van der Sar (18), Petr Cech (17) og Friedel og Lehman, som begge stoppet på (16). Cech hos Chelsea vant i fjor the Golden Glove, mens Reina med sine tyve nå har vunnet i år. Direktør Matt Appleby hos Barclays hyllet 23-åringen.

- Ved å vinne sin første Golden Glove i sin første Premier League-sesong, i en så ung alder, beviser Jose Reinas potensiale. Han har nyttet denne sesongen som et springbrett opp på internasjonalt nivå, og har plassert bak seg noen keepere i verdensklasse i jakten på flest clean sheets.

- Reina har vært en del av en glimrende Liverpool defensiv. De vil sikkert bygge på det for å bli seriøse utfordrere til tittelen. Steven Gerrard har også hatt en flott sesong, og har virkelig prikket inn formen i april. De er begge verdige Barclays Award-vinnere.

Mølby og Lawro tror på seier
Jan Mølby spilte 52 kamper i den sterke 1985/86 sesongen, da Liverpool vant The Double under ledelse av Joe Fagan. Han var også med da man vant FA-Cupen seks år senere, i ’92. Nå tror den store dansken at Liverpool kan vinne cupen for syvende gang, dette i et intervju med BBC.

- Det vil bli en tett kamp, West Ham har hatt en glimrende sesong. Samtidig har Liverpool virkelig forbedret seg. Jeg tror Liverpools kvalitet vil være avgjørende, men det vil ikke bli enkelt. Liverpool har avsluttet sesongen fantastisk godt, så jeg tror på dem.

- Den eneste skuffelsen denne sesongen var tapet for Benfica i Champions League. Den kom i løpet av en tre ukers tid der de ikke fyrte på alle sylinderne. Hvilken som helst annen tid i 2006, og jeg tror de hadde vunnet.

- Ligaen er alltid regnet som det sanne barometeret på hvor god Liverpools sesong har vært, og de har nærmet seg Chelsea og Manchester United.

- Men de liker trofeer, og jeg tror de vil runde av sesongen ved å slå West Ham.

Det er ikke mer enn 10 år siden midtbaneeleganten forlot LFC til fordel for Swansea, og han følger ennå Liverpool nøye.

- De har virkelig fått orden på sakene denne sesongen. De er fysisk store og sterke, vanskelige å spille mot. De spiller ikke så åpent i sine bortekamper, og slik finner lagene det vanskelig å bryte dem ned. Dessuten har de selv kvalitet til å åpne opp motstanderlagene.

- Det viktige er at man føler utviklingen vil fortsette neste sesong. De kan vise seg som seriøse utfordrere til tittelen.

Mark Lawrenson, som selv bare vant én FA-Cup, tipper 2-1 til de røde. I sin faste spalte hos BBC.co.uk understreker han Liverpools evne til å holde på ballen som nøkkelen til seier. Slik vil de kunne bryte ned et ivrig West Ham.