Liverpool og Brøndby er enige

Liverpool Echo melder at Liverpool FC i dag tidlig ble enig med Brøndby om en overgangssum på £5.8M for Daniel Agger. Nå gjenstår kun legesjekken for dansken.

Daniel Agger ankom Anfield i dag, etter at Liverpool og Brøndby i morgentimene ble enige om en overgangssum på £5.8M for midtstopperen. Den danske klubben ga da umiddelbart tillatelse til at 21-åringen kunne dra til Merseyside for å gjennomføre den medisinske testen, som nå er det eneste hindreret som står igjen før Agger kan kalle seg selv Liverpool-spiller.

Det ble fart i forhandlingene mellom Brøndby og Liverpool etter at Rick Parry fløy til Danmark tidligere i uken. Og i dag tidlig kom altså partene endelig til enighet.

Dersom den medisinske testen viser at spilleren er frisk og rask, vil dermed Agger bli Liverpools tredje nyervervelse i januar, etter Paul Anderson og Jan Kromkamp.

- Daniel Agger er en spiller vi har fulgt lenge. Vi snakket med Brøndby allerede i forbindelse med supercupfinalen i Monaco i høst. Da var han ikke til salgs, avslører Rafael Benitez til Liverpool Echo i dag.

- Våre speidere har fulgt han etter den tid, og da han spilte sin første kamp etter kneskaden, hadde vi representanter på plass på tribunen. Der viste han at han var på det nivået vi krever, selv om han bare var på banen i 25 minutter, sier Rafa.

- Agger blir karakterisert som den beste midtstopperen Danmark har forstret de siste 25 årene. Våre speidere hadde sett han i aksjon lenge før vår første henvendelse til Brøndby, og vi visste at han var god. I landskampen mot England ble mange overrasket over hvor god han var. Vi visste det allerede, og den kampen ble således bare en bekreftelse for oss på at vi vurderte riktig mann.

- Jeg vil ikke beskrive Agger som noen aggressiv spiller, men han er utrolig dyktig til å posisjonere seg. Han er fortsatt bare ung, og kan selvsagt bli enda bedre på flere områder. Det vil vi hjelpe han med. Han er akkurat nå i for dårlig fysisk form til å gå rett inn på laget, men det vil ikke gå lang tid før han gir Hyypiä og Carragher konkurranse om midtstopperplassene. Jeg har savnet konkurranse på den plassen. Daniel kan ikke spille i Champions League for oss i år, men han er bare 21 år, og således klubbens fremtid, avslutter Rafa.

Mer om Daniel Munthe Agger
Daniel Agger, eller Daniel Munthe Agger, som er hans fulle navn, ble født 12.desember 1984. 21-åringen er 189 cm høy, og veier 80 kg. I Brøndby har forsvareren spilt med trøye nummer 22. Før han kom til Brøndby spilte han for Rosenhøj.

Agger ble forfremmet fra U-troppen til A-troppen til Brøndby så sent som 1.juli 2004. Han blir beskrevet som en stor og sterk venstrebeint forsvarer, som kan spille både i midtforsvaret og som venstreback. Utvilsomt et stort forsvarstalent, som blir sagt å være kompromissløs i sitt defensive spill, med harde taklinger og tette markeringer som sitt varemerke.

21-åringen skal besitte gode tekniske ferdigheter, og også være sterk i sitt offensive spill. Blant annet er han målfarlig på dødballer, i tillegg til at han besitter et godt skudd med venstreslegga. Godt overblikk og god evne til å lese spillet skal kompensere for manglende hurtighet.

Agger skal ha vært en markant skikkelse i Brøndbys U-tropp før han tok steget opp blant seniorene. Han står bokført med 4 A-landskamper, 6 U21-landskamper og 9 U20-landskamper for Danmark. I tre av de sistnevnte var han kaptein.

Liverpool nekter Agger å dra til Chile?
Daniel Agger er tatt ut til å være med det danske U21-landslaget på treningsleir i Chile senere denne måneden. Dette la Brøndby-trener Michael Laurdrup umiddelbart ned forbud mot, grunnet at Agger nylig er restituert etter en kneskade. Det vil ikke forundre oss om Liverpool nå kommer til å legge seg på samme linje.

Etter tre måneder på sidelinja kunne Agger begynne å trene fotball igjen i midten av desember. Det spørs om Liverpool ikke ønsker at sin nyervervelse skal trene seg i form på Melwood nå, i stedet for å ta ut på en anstrengende tur til Sør-Amerika.

Spiss linkes
Italiensk presse linker i dag Liverpool og Manchester United til den 19 år gamle Fiorentina-spissen Valeri Bojinov. Bulgareren har slitt med å få spilletid i Serie A denne sesongen. Vi tillater oss å ta disse ryktene med en solid klype salt.