Liverpool slikker sårene

Usikkerhet og bekymring etter at de røde fikk tre midtbanespillere til skadet mot PSV. Gerrard får ros av Koeman, mens Benitez er mer forsiktig.

Flere skader for Xabi
Liverpool cruiset inn til gruppeseier i gruppe C i Champions League, etter 2-0 hjemme mot PSV Eindhoven.  En stor malurt i seiersbegeret var imidlertid at tre spillere måtte ut med skader.  Foreløpig hersker det til dels stor usikkerhet om omfanget av disse skadene.

Mark Gonzalez – Ble liggende å vri seg i smerte etter at han slo et innlegg fra venstrekanten.  Lege Mark Waller sa etter kampen at søramerikaneren skal ha fått en avrivning bak i låret, i sin hamstring.  Foreløpig blir det antydet et opphold på minimum 2-3 uker, men det kan bli lenger avhengig hvor omfattende muskelskaden er.

Xabi Alonso – Det virket først som om Xabi fikk kneet til motstanderen høyt oppe på låret i en duell, og det var snakk om ei real lårhøne.  Senere ble det sagt at smellen var mer i hofta.  Hvis en ser på bildene igjen vil en også registrere at spanjolen fikk et spark nede ved ankelen først av spilleren fra PSV, og på Sky sa man sent i går kveld at det var denne skaden som var det største problemet da vi så Alonso forlate Anfield på krykker og hvor han ikke tråkket på høyrefoten.  Rafa Benitez synes også å ha forandret uttalelser om at det først dreide seg om ei lårhøne til at det var en skade ”i beinet som kan være alvorlig”.

Jermaine Pennant – Den høyre hamstringen strammet til for Pennant, da han falt nokså brutalt etter å ha fått en arm i ansiktet.  Det skal dreie seg om en kraftig krampe og 23-åringen ventes ikke å være lenge ute.

Vi forventer å få mer oppdatering av disse skadene utover dagen.  Fra tidligere er Momo Sissoko og Harry Kewell langtidskadet, mens det er usikkerhet om helsetilstanden til Fabio Aurelio.  Det ble nylig rapportert at brasilianeren nå var frisk, men at han hadde vært uaktuell i flere uker med en skade.  Hvis en tar med at Stephen Warnock er ute i to uker med en strekk begynner det å bli tynt med oppdekning og alternativer på midtbanen til Rafa Benitez.


Gerrard igjen midtbanesjef
Det har vært høstens heteste diskusjonstema, hvorvidt det er riktig av Rafa Benitez å benytte kapteinen Steven Gerrard ute på høyrekanten eller i sin favorittposisjon sentralt på midtbanen.  Skaden til Momo Sissoko har gjort at Stevie G i de to siste kampene har spilt sentralt, og han var banens beste da han styrte hendelsene og scoret det første målet mot PSV i går.

Trener Ronald Koeman hos gjestene berømmet da også scouseren etter kampen, og selv om Rafa Benitez også mente at Steven spilte bra var Liverpools sjef litt mer forsiktig i sine uttalelser.

- Gerrard stod fram med sin kvalitet, han spilte utmerket på midtbanen og det var noe vi ikke kunne stå i mot, mente Koeman etter kampen.  

- Vi spilte ganske bra, vi ga ikke fra oss ballen, men vårt oppbyggende spill var ikke godt nok.  Vi har farlige spillere lengst fremme, men hvis vi ikke greier å gi dem skikkelig service vil vi ikke score mål.  Mye av vårt spill var slurvete, og da skaper du ikke mange sjanser.  Vi skulle gjerne ha vunnet på Anfield, men det å spille borte mot Liverpool er veldig forskjellige fra å møte Galatasaray og Bordeaux.

- Det var et mål til fra ham og han spilte med selvtillit, konkluderte Rafa Benitez om innsatsen til Steven Gerrard.

- Steven vet imidlertid at han kan enda bedre, og at han må jobbe hardt videre.