Må ikke svartmale situasjonen

Finnan minner supporterne på at Liverpool kun er fem poeng unna 3.plass i Premier League og tross alt videre i to cupturneringer. Spillerne tåler kritikken. PSV i god form. Ny tv-kamp.

Liverpool har startet elendig på bortebane i Premier League, med kun to av 21 poeng. Steve Finnan minner imidlertid supporterne på at det fremdeles er mye å spille om denne sesongen. Iren tenker da spesielt på cupturneringene. I Champions League er man allerede videre før de to siste kampene i gruppespillet, og i Carling Cup venter en kvartfinale mot Arsenal.
- Vi er noen måneder inn i sesongen, og selvsagt skulle vi ønske at vi var høyere opp på tabellen, uttaler Finnan.

- Men vi er i 1/8-finalen i Europa og kvartfinalen i Carling Cup, så det er så mye å spille om.

- Jeg tror ikke vi er så langt unna å kunne være utfordrere til ligatittelen. I fjor hadde vi noen gode perioder. Jeg tror vi vant 10 kamper på rad.

- Vi har en sterkere tropp nå, men det har ikke fungert så langt når det gjelder stabile resultater. Men jeg har tro på denne stallen. Det handler bare om å oppnå et par resultater, spesielt på bortebane.

- Det har vært kamper hvor vi har spilt bra, så vi vet at evnen finnes. Vi må bare gjøre det regelmessig.

- Vi må begynne å ta flere poeng på bortebane. Det er en stor forskjell mellom Champions League-tabellen og Premier League-tabellen. Men vi er bare fem poeng unna 3.plass, så det er ikke så ille som folk skal ha det til.

- Vår hjemmeform er alltid god, men borte i Europa de siste årene har det gått bra. Det ser vanskeligere ut i de hjemlige kampene.

- Kanskje det er problemer med selvtilliten. Taper man et par kamper, så er presset der.

Spillerne har fått mye kritikk for manglende resultater. Finnan tror ikke at kritikken vil gjøre vondt verre.
- Man blir vant til kritikk i en slik klubb, fordi standarden er så høy.

- Det forventes at vi vinner hver kamp, og kanskje skulle vi det med de egenskapene vi har. Vi må bare konsentrere oss om å trene og oppnå resultater.

Finnan gleder seg til morgendagens kamp mot PSV Eindhoven
- Nå ser vi frem til en ny stor e-cupkveld på Anfield, med støtte fra fansen. Hvis vi får til det, så vil det hjelpe på selvtilliten generelt.

- PSV er et godt lag. De gjør det bra i den hjemlige ligaen. Vi vet at det vil bli jevnt, fordi det var det da vi spilte uavgjort i Eindhoven.

PSV i god form
PSV Eindhoven har ikke tapt på 17 kamper (alle turneringer), og har heller ikke sluppet inn mål på 649 minutter – 10 timer og 49 minutter. I disse syv kampene har nederlenderne scoret 23 mål, det vil si omtrent ett mål hvert 27.minutt. PSV har vunnet de tre siste kampene i Champions League, og er ubeseiret i årets turnering. Liverpool og PSV  spilte målløst da lagene møttes på første spilledag.

Ny tv-kamp
Ligaoppgjøret mot Wigan på JJB Stadium overføres direkte på Canal+ Sport 2 lørdag 2.desember fra kl. 15.55. Som hovedkamp på Canal+ Sport 1 vises Portsmouth-Aston Villa, mens Reading-Bolton sendes på Canal+ Mix. Blackburn-Fulham går i opptak kl. 20.00 på Canal+ Sport 2.