Mange muligheter for Crouch

Peter Crouch er blitt en nøkkelspiller for et skadetruet England. Mark Lawrenson mener Benitez mangler tre spillere på å ta igjen Chelsea.

Alternativet Peter Crouch
Det er ingen tvil om at Michael Owen og Wayne Rooney vil være et førstevalg på topp, for England i VM, dersom de er skadefrie og i form.  Men Rooney er altså høyst tvilsom med sin brukne fot, mens Michael Owen ennå ikke har gjennomført en kamp etter tilsvarende skade.

Hvis begge spillerne skulle være ute, hva er da mulighetene for Sven-Göran Eriksson?  Dette spørsmålet stilles ikke minst etter at Peter Crouch og 17-årige Theo Walcott er de eneste andre angriperne i troppen.  Troppen er imidlertid full av vinger og spillere som kan fungere i en offensiv midtbanerolle, eller i ”hullet” bak en spiss.  Det synes tydelig at Svennis ikke vurderer at angripere som Defoe, Johnson og Bent er gode nok, og at man vil se på andre måter å spille på dersom superspissene fortsatt ikke er tilgjengelige.  I disse planene vil Peter Crouch være en nøkkelmann.  Spilleren som har scoret et mål på fem landskamper, og som har opplevd å bli pepet ut av engelske fans.

- Hvis Owen og Rooney er ute, har vi mange muligheter, mener Eriksson.

- Vi kan fortsette å spille med 4-4-2, men Crouch framme og en bak ham.

- Vi kan spille 4-3-3 med Crouch alene og to vinger, og vi har mange vinger.

- Eller vi kan spille 4-5-1 med Crouch på topp, og fem på midtbanen.


To angripere og en høyreving
Tidligere midtstopper på Anfield og nå ekspert i BBC, Mark Lawrenson, sier at Rafael Benitez i sommer vil jakte på de spillerne som kan sørge for at man tar igjen Chelsea.  Ifølge Lawro bør manageren konsentrere seg om å hente inn tre spillere i de riktige posisjonene.

- Laget til Rafael Benitez har knappet vesentlig inn på det forspranget som Chelsea hadde denne sesongen.  Benitez har fått sitt lag til å spille slik han ønsker, noe som alltid tar tid for en ny manager, sier Lawrenson.

- Spillerne har gitt en bra respons og dersom Liverpool kan styrke laget på tre viktige områder kan det være nok til at de gir Chelsea en skikkelig kamp.

- Prioriteringen må være å hente inn en høyrekant, og to angripere som kan gi Benitez flere muligheter.

- Liverpool har ikke noe å tape på at Robbie Fowler får en ny kontrakt på et år, siden han fortsatt er en glimrende avslutter, mens Peter Crouch har hatt en lovende start på Anfield og er viktig med sin høyde og evne til å holde på ballen.

- Fernando har vært en virkelig god spiller, men hans timeglass er i ferd med å renne ut.  Det er i tillegg et spørsmålstegn om Djibril Cissé har en scoringsprosent som er høy nok på det antall sjansene han får.

- Med tanke på dette kan det være at Liverpool henter inn et par annerledes angripere.  Det kan være en spiller som Darren Bent, som gjerne kan fungere som ensom spiss hvis det er behov, og er en mer allround spiller.  Et dilemmea som manageren har er om han skal hente inn spillere med potensial, slik som den spennende Mark Gonzalez, eller om han må kjøpe spillere med et lengre rulleblad.  Hvis manageren henter inn noen utenfra Premier League kan det være at man behøver tid for å venne seg til fysikken og farten i Premier League.  Benitez vil også ønske å hente inn nye folk så tidlig som mulig, slik at det har mulighet til å være med på hele pre-season.