Martin skrev under

MK Dons bekrefter at den unge keeperen David Martin i morgentimene i dag fullførte sin overgang til Liverpool, og satte navnet sitt på en kontrakt med de røde.

David Martin fullførte sin overgang fra MKDons til Liverpool i morgentimene i dag. Det bekrefter MK Dons på sin offisielle nettside.

Målvakten ankom Merseyside i går, bestod den medisinske testen og ble enig om sine personlige betingelser med de røde. Deretter skrev han altså under på kontrakten i dag tidlig, og kan formelt titulere seg som Liverpool-spiller.

Koster £250 000
Overgangssummen for 19-åringen er ikke offentliggjort av klubbene, men det skal dreie seg om et mindre beløp.

Lokalpressen i Milton Keynes hevder at klubbene har blitt enige om en overgangssum på £250 000 i første omgang, men at dette kan stige til hele £1M etter visse kriterier.  Disse kritieriene skal være antall førstelagskamper for Liverpool i fremtiden, og også fremtidige landskamper.

Spent og opprømt
Martin innrømmer at han har vært nervøs og spent de siste dagene før overgangen ble et faktum, og avslører at det ennå ikke har gått opp for han at han har fått Anfield som sin nye hjemmearena.

- Jeg ser selvfølgelig frem til å ta fatt på min Liverpool-karriere. Men jeg antar det vil gå et par måneder for det synker inn at jeg har skrevet under for Liverpool, uttaler han til nettsiden til MK Dons.

- Jeg gjennomførte legetesten og ble enig med klubben om mine personlige betingelser i går, så ting ble egentlig ikke helt klare før da. Men jeg har vel visst en ukes tid nå at dette kom til å skje. Men det var uoffisielt. Opplysninger har lekket ut, så det har vært vanskelig å holde maska ettersom jeg er så spent på det hele, forteller han til gamleklubben.

- Det har vært en lang ventetid fra jeg prøvespilte og fram til nå. Men det har så visst vært verdt ventingen, avslutter han.

Også MK Dons-manager Danny Wilson er glad på David Martins vegner:

- David har gjort seg fortjent til en flott overgang til Liverpool, og det var umulig for meg å legge hindringer i veien for en slik mulighet for han. Det sier mye om gutten og om trenerstaben her at han får en slik sjanse. Det skal bli interessant å følge han på Anfield, og se hvordan han klarer seg der, uttaler Wilson og avslutter med å ønske Martin lykke til i sin nye klubb.

David Martin fikk totalt 25 førstelagskamper for MK Dons.