Mellor håper på finale

Liverpools utlånte spiss Neil Mellor kan i kveld nå ligacupfinalen i Cardiff. Hans Wigan leder nemlig 1-0 foran kveldens returmøte med Arsenal på Highbury.

Neil Mellor har vunnet to ligacup-semifinaler med Liverpool, men har aldri spilt i en finale. Det nærmeste han har vært var da han var 17.mann i finaletroppen mot Manchester United i 2003, men han kom aldri så langt som til reservebenken. I kveld har han imidlertid sjansen til å nå finalen i Cardiff igjen, når Wigan skal forsvare enn 1-0 ledelse på Highbury i den andre semifinalekampen mot The Gunners.

- Det vil bety mye for meg å nå finalen, da jeg ikke var på banen eller benken mot Manchester United, og også måtte se finalen mot Chelsea i fjor fra tribunen. Men jeg har en vinnermedalje fra 2003 som Gerard Houllier ga meg fordi jeg scoret i semifinalen mot Sheffield United. Det ville vært fint å repetere semifinale-scoringen min, og igjen score mot Arsenal. Om scoringen nok en gang kommer i siste spilleminutt og sender oss til Cardiff, vil det bare gjøre det enda mer spesielt, uttaler Mellor til britiske medier i dag.

Den skadeforfulgte spissen scoret som kjent på overtid mot Arsenal for Liverpool i ligakampen på Anfield i forrige sesong, og gjentok bedriften mot Middlesbrough i sin Wigan-debut i helgen.

- Jeg satser alt på å hjelpe Wigan til finalen i kveld, og deretter få spille på Millennium Stadium i Cardiff selv. Skader bidro helt klart til at jeg ikke var involvert i fjor. I 2003 ble jeg fortalt av Houllier at jeg ville få en plass på benken om noen av andre spillerne ble syke. Jeg håpte nesten på det, men det skjedde ikke. Men jeg fikk altså medalje den gangen, noe jeg er glad for. Men nå håper jeg å vinne en på skikkelig vis. Å spille på et vinnerlag i en finale ville være et spesielt øyeblikk, bedyrer 23-åringen.

- Det var tider i fjor da jeg var langt nede etter at jeg pådro meg kneproblemene. Men da tenkte jeg tilbake på den dagen jeg gjorde vinnermålet mot Arsenal mot The Kop, og det ga meg styrke til å komme tilbake. Jeg kommer aldri til å glemme det øyeblikket. Det var utrolig å gjøre seiersmålet i siste spilleminutt. Selvfølgelig ville jeg like å score på Highbury i kveld, men jeg ville foretrekke å score i finalen i stedet om jeg må velge. Men det blir tøft å slå ut Arsenal. Å møte Manchester United eller Blackburn i finalen, og å gjøre mål mot dem, ville bli et stort øyeblikk, avslutter Mellor.