Mellor og Le Tallec ble matchvinnere

Mellor scoret seiersmålet tre minutter på overtid i sin debut for Wigan mot Middlesbrough. Scoring også av Le Tallec. «Sweeper» Reina. Ferguson slår tilbake mot Morientes. Tap for U18.

Neil Mellor gikk torsdag på utlån til Wigan for resten av sesongen, og 23-åringen fikk en drømmedebut i dagens 3-2-seier mot Middlesbrough på Riverside Stadium. Angriperen startet kampen og scoret vinnermålet tre minutter på overtid. Middlesbrough klarte ikke å klarere en corner skikkelig og ballen kom tilbake inn i feltet. Jason Roberts stusset videre til Mellor som satte ballen i nettaket fra kloss hold. Også David Thompson tegnet seg på scoringslista i debuten. Han økte Wigans ledelse til 2-0 da halvtimen var spilt. Middlesbrough scoret to ganger i 2.omgang, før altså Mellor dukket opp og ga Wigan seieren.
- Jeg fortalte de to guttene før kampen at mine nye spillere har en tendens til å score i debuten. Mellor ventet til siste minutt før han gjorde det i dag. Jeg er henrykt for begge guttene og for laget, fordi vi spilte god fotball og fortjente poengene, uttalte Wigan-manager Paul Jewell til pressen etter kampen.

Seiersmål også av Le Tallec
Anthony Le Tallec scoret kampens eneste mål da Sunderland tok sesongens andre seier i Premier League. Målet kom etter 72 minutter mot West Bromwich på The Hawthorns. Liam Lawrence (Sunderland) så ut som han dyttet Darren Carter (West Bromwich) i bakken, men dommer Phil Dowd vinket spille videre. Anthony Le Tallecs skudd så ut til å ha retning utenfor mål, men traff Steve Watson og gikk i mål. Mick McCarthy to matchvinneren av banen fire minutter senere. Chris Kirkland satt på benken for West Bromwich.

”Sweeper” Reina
Pepe Reina har holdt buret rent i 23 av 33 kamper denne sesongen, inkludert sist Liverpool og Manchester United. Den spanske keeperen kan forvente en hektisk aften på Old Trafford i morgen. 23-åringen virket litt usikker i de første ligakampene og har fått noe kritikk av engelske eksperter for sin noe uortodokse spillestil: bokse innlegg og opptre som en slags sweeper bak Carragher og Hyypiä. Reina mener imidlertid at hvor kortere avstanden er mellom keeper og midtstopperne, desto bedre er det for laget.
- Det er lettere for laget å forsvare seg på denne måten, dersom jeg kan komme så langt ut som mulig, forteller Reina.

- Vi kan stå høyere med backrekka og konsentrere oss på spillet høyere opp på banen. Min rolle er å være fokusert og være så lite avansert som mulig. Jeg spilte slik i Villarreal og er komfortabel med det. Jeg tror at det er fremtiden for keeperen.

- Vi har en spansk mentalitet her nå og jeg har ikke mye å gjøre fordi vi er så sterke defensivt.

- Min kollega Scott Carson sier at stilen min er ny for ham, men jeg har fordelen av å kjenne denne måten å jobbe på fra Spania. Manageren kjenner måten jeg arbeidet på før jeg kom til Liverpool. I Barcelona og Villarreal spilte jeg alltid i lignende lag som her, lag som ikke slipper inn mange mål og begrenser motstanderen til få sjanser.

Ferguson slår tilbake mot Morientes
Fernando Morientes kommenterte tidligere i uken hvor overrasket han ble over det svært tøffe fysiske spillet i Premier League da han sist sesong debuterte for Liverpool mot morgendagens motstander Manchester. Manchester Unites manager Alex Ferguson mener derimot at oppgjørene mot Liverpool aldri er preget av stygt spill.
- Jeg må tro at det Morientes sa har noe gått tapt i oversettelsen, uttaler Ferguson.

- Vi hadde noen tøffe kamper med spillere som Norman Whiteside og Steve McMahon da jeg først kom hit, men for så lenge jeg kan huske, har begge lags spillere respketert viktigheten av kampene og spilt med den rette ånd.

- Det har aldri manglet på kontroverser og situasjoner, og noen spillere har også blitt utvist. Det har likevel aldri vært noe som sier meg at det har vært en fysisk batalje.

Tap for U18
Liverpools juniorlag avanserte til åttendedelsfinalen i FA Youth Cup i midtuka, men kom skikkelig ned på jorda igjen med 1-2-tap borte mot Crewe i FA Premier Academy League. Vi har ikke mottatt noen rapport fra kampen, men John Owens signaliserte før avspark at han kom til å bruke andre spillere enn de som var involvert i midtuke.