Mer skryt til Agger

Dansk trener sammenligner ham med Beckenbauer. Fullt kaos rundt Ferguson etter lokaloppgjøret mot City i går. Anelka vil til Newcastle.

Nyinnkjøpte Daniel Agger skal foreløpig ikke være nok matchfit til å være aktuell for laget. I går så han for første gang sine lagkamerater ”live” fra direktørboksen. Et par uker på treningsfeltet Melwood vil imidlertid gjøre godt, og det blir nok ikke lenge til for 21-åringen er på benken og får noen minutter her og der. Slik vi har sett det med Jan Kromkamp.

Agger, som blant annet var sterkt ønsket på Highbury og av andre klubber, skal være et talent vi vil få nyte godt av i mange år fremover. Dersom vi skal tro det som blir skrevet og sagt om ham. Han har høstet mange rosende ord etter overgangen, og en av hans trenere fra Brøndby, Tom Køhlert, sparer heller ikke på kruttet:

- Daniel har en unik evne til å forholde seg helt rolig i enhver situasjon. Han er iskaldt og leser spillet bra. Jeg har heller ikke sett noen som har spilt ballen så presis med venstrefoten siden Franz Beckenbauer. Liverpool har mange likhetstrekk med Brøndby og jeg er sikker på at han vil finne seg til rette raskt.

Garcia enda ikke skadefri
Gårsdagens var det høyeste registrerte tilskuertallet denne sesongen. 44.983 var innenfor portene og salget av svartebørsbilletter før kampen skal ha nådd nye høyder prismessig. Den tidligere tilskuerrekorden denne sesongen var 44.917 mot United. Med Luis Garcia igjen på tribunen (rykter i dag vil ha det til at han har vært i Spania for behandling i helgen) trenger de røde fortserkninger på den plassen. Det er usikkert om han enda er kvitt skaden han pådro seg mot Bolton eller om han ikke ble risikert i oppgjøret. Det gjør uansett at vi er mer blottet for cover på høyrekanten enn noensinne. I går startet Gerrard i den posisjonen, men byttet etter hvert med Sissoko da han ble trukket inn sentralt. Innen utgangen av måneden vil forhåpentligvis Rafa har et par nye friske beina å kaste inn på høyre midtbane.

Fergie ber dommer se på kortet
Det er ikke ofte vi bruker spalte plass på Alex Ferguson og hans menn. Gårsdagens hendelser på City of Manchester Stadium er likevel verdt å notere seg. Da Ronaldo fikk direkte rødt i andre omgang skal han i utgangspunktet ut i 3-kampers karantene. Det betyr at han må sone toppkampen mot oss neste helg. Etter kampen uttalte imidlertid Fergie til MUTV: - Der og da vurderte dommeren Ronaldos takling som direkte utvisning, men jeg ber han om å se på hendelsen på nytt. Ronaldo traff ikke City-spilleren i det hele tatt, og årsaken til taklingen var at Ronaldo selv ble snytt for frispark ti sekunder tidligere, sier Fergie til MUTV etter kampen. Stuart Pearce var også enig at i at utvisningen var hard.
United kan påkjære utvisningen innen klokken 12 første arbeidsdag etter kampen. Dersom kortet skal bli strøket vil de, slik vi forstår det, være avhengig av at dommer Bennett i sin rapport innrømmer feil. Regelverket sier for øvrig at også forsøk på farlig spill kan resultere i utvisning. Ikke bare dersom du for eksempel treffer spilleren med knotten først.
Det hører med til historien at ”Sirkus Ferguson” i pausen, sammen med Wayne Rooney, skal ha bannet til dommeren og skjelt ham ut etter notene. Bakgrunnen skal ha vært Citys ledermål som de røde mente var klar offside. Både spilleren og manageren risikerer tiltale og suspensjon dersom de blir funnet skyldig i dette.

Anelka vil til Newcastle
Nicolas Anelka trives ikke lenger i tyrkiske Fenerbahce. Han vurdere derfor å returnere til engelsk fotball. I engelske medier har han tidligere blitt linket til Everton. Selv sier han i dag at ”jeg ønsker å spille i Premier League igjen og jeg vil gjerne spille for Newcastle United”.