Midtbane-galacticosene om framtida

Xabi Alonso avviser klubbskifte, mens Steven Gerrard snakker om sine og klubbens ønsker for kommende sesong.

I forbindelse med lanseringen av nye drakter i dag, har både Xabi Alonso og Steven Gerrard snakket ut om framtida.

Alonso benyttet anledningen til å avvise spekulasjoner om klubbskifte.

- Jeg ønsker å bli i Liverpool, det er helt sikkert. At enkelte spanske aviser har hevdet noe annet, bryr jeg meg ikke om. Det eneste jeg er interessert i, er å spille for Liverpool og å konsentrere meg om den kommende sesongen, slår den spanske midtbanestjerna fast.

Den andre av Liverpools to giganter på midtbanen, Steven Gerrard, er, til avveksling, ikke involvert i overgangsspekulasjoner denne sommeren.

Dermed kan kapteinen i stedet konsentrere seg om å snakke om sine håp for sesongen, og de er skyhøye.

- Vi må tro at vi kan vinne ligaen. Det vil bli vanskelig, men må involvere oss sjøl i tetstriden. Vi respekterer Chelsea, Arsenal og Manchester United, men vi frykter ingen av dem, fastslår Gerrard.

I likhet med mange andre i Liverpool-garderoben, mangler Gerrard et seriegull i samlingen.

- Vi ville elsket å rette på det, og jeg ville ha elsket å løfte trofeet over hodet, sier han.

Samtidig som han passer på å påpeke at det innebar fantastiske opplevelser å vinne Champions League og de hjemlige cupene, legger han ikke skjul på at det er noe spesielt med serien.

- Du kan ikke snakke om virkelig suksess i Liverpool før du har vunnet seriegull igjen, igjen og igjen, samtidig som du fortsetter å vinne andre typer trofeer, sier midtbanespilleren om forventningene som hviler på hans skuldre.
  
Med et et sånt forventningspress er det en fordel om den fysiske formen er på topp, og det mener Gerrard den er - trass at han forrige sesong spilte nesten 12 måneder i strekk.

- Jeg har fått tre ukers hvile, og det er nok for alle. Etter et par ferier og mye tid sammen med familien føler jeg meg bra. Jeg kan ikke vente på å få begynne spille fotball igjen, sier "Stevie G", som avviser at minnene fra VM vil forfølge ham når hverdagen venter.

Som en årsak til at Liverpool plutselig skal blande seg inn i tittelkampen kommende sesong, nevner han at Rafael Benitez har styrket stallen.

Deretter trekker han fram ett av de nye navnene, i tillegg til to gamle kjenninger.

- Av de nye er det Craig Bellamy jeg kjenner best. Han er et mareritt å møte, så jeg er glad for at han spiller for oss nå, starter han, og legger til:

- Craig Lindfields mål lørdag gledet meg stort, for jeg ble ordentlig imponert over innsatsen hans i FA Youth Cup forrige sesong. Til slutt skal vi heller ikke glemme Robbie Fowler, som har imponert så langt i forsesongen. Han kommer sikkert til å score mange mål for oss i år, tror Steven Gerrard.