Mølby tror Agger snart er førstevalg

Jan Mølby var den første dansken til å spille for Liverpool. Nå tror han dansk dynamitt igjen er i ferd med å etablere seg på klubbens førstelag.

Den danske Liverpool-legenden Jan Mølby tror landsmannen Daniel Agger nå har kommet inn i førstelagsvarmen for å bli. Big Jan tror unge Agger nå er i ferd med å skille duoen Carragher og Hyypiä for godt, og mener at 21-åringens spill denne sesongen viser at han har potensiale til å bli en av Europas beste midtstoppere.

Mølby tror nemlig at Rafael Benitez kommer til å fortsette med Agger som en av midtstopperne også i søndagens kamp mot Chelsea.

- Agger truer definitivt med å bryte opp partnerskapet mellom Carra og Sami nå, sier Mølby til Liverpool Echo i dag.

- Spillet hans i Community Shield mot nettopp Chelsea var spesielt betydningsfullt i så måte. Jeg tror det overbeviste manageren om at Daniel var klar. Nå har han bygd videre på den kampen både mot Sheffield United, West Ham og PSV Eindhoven.

- Hans styrker er at han er veldig moden for alderen, og klarer å håndtere enhver situasjon uten å få panikk. Det spiller ingen rolle hvor viktig kampen er. Ingenting skremmer han. Det har han bevist både på klubb- og landslag helt siden han debuterte for Brøndby, mener store Jan.

- Tirsdagens kamp var særdeles viktig for Liverpool-forsvaret, og Agger oste kvalitet i sitt spill. Han fortjener å beholde plassen til kampen mot Chelsea på søndag. Jeg vet det snakkes mye om å hvile spillere, men jeg er ikke så sikker på at Agger er med på laget fordi Sami hviles lenger. Ikke misforstå meg, Sami er så langt fra ferdig i Liverpool, men jeg er sikker på at vi får se at partnerskapet mellom Carra og Agger vil utvikle seg. Sami har kommet til et punkt i karrieren der han skjønner at han ikke vil få spille alle kampene.

- Jeg syntes faktisk Agger var uheldig som ikke fikk starte mot Everton, men jeg forstod likevel avgjørelsen om å ta Carragher inn på laget med en gang igjen etter skaden. I tiden fremover er det mye opp til Agger selv. Dersom han spiller mot Chelsea og gjør en ny god kamp, vil han plutselig være etablert i førstelaget raskere enn noen kunne tenke seg ved sesongstart.

- I Danmark ble det stilt urealistiske forventninger til Agger da han gikk til Liverpool. Noen trodde han kom til å spille fast for klubben umiddelbart. Jeg visste det aldri ville skje på den måten, men i løpet av noen få måneder har han jobbet seg inn i førstelagsdiskusjonen.