Momo med linser - hvis han spiller

Momo Sissoko sier at hans øye nå er 80%, men hvis han er klar av et ankelproblem kan det være at han bruker linser mot Portsmouth i dag. Blandet suksess for utlånspillere.

Sissoko drømmer om finalescoring
Liverpools 21-årige midtbanespiller var rekordraskt tilbake etter et stygt spark mot øyet i bortekampen mot Benfica, men kvittet seg raskt med brillene som skulle beskytte skaden de første månedene.  Spilleren innrømmet at han tok en risiko, men tenker uansett mest frem mot cupfinalen om ei uke.

- Brillgene var fulle av dogg ti minutter etter at jeg hadde dem på, slik at jeg tok dem av, konstanterer afrikaneren til Sunday Times.  – Jeg tok en risk, og jeg tar fortsatt en risk, men hvis du prøver noe som ikke fungerer hva skal du gjøre?  Det er ikke mulig for meg å spille med slike briller.  Jeg ønsker å spille, og jeg kan ikke gjøre det med briller, slik er det bare.

- Jeg prøvde samme type som Edgar Davids bruker, men det er umulig for meg.  Jeg har ikke snakket mye om hvilke konsekvenser det kan få dersom jeg får et spark i øyet igjen.  Legene fortalte meg bare at jeg måtte passe på og prøve å unngå å få en ny smell.

Momo Sissoko har pleiet en lettere ankelskade denne uka, som kan gjøre at han står over mot Portmouth i dag men som ikke vil holde ham borte fra neste helgs cupfinale mot West Ham.

- Jeg spilte syv minutter som innbytter da Valencia vant UEFA-Cupen i 2004.  Jeg håper å få spille hele kampen i Cardiff og, hvorfor ikke, score et mål.  Jeg har ikke scoret for Liverpool så langt, så hvorfor ikke spare den første gangen til FA-Cup finalen?

- Øyet mitt blir bedre for hver dag.  Det er ikke 100%, kanskje 80%.  Sommertiden gjør det litt smertefult, men det er ikke ømt.  Jeg kan merke fremgang nesten daglig, og legene beroliger meg.  Jeg håper at det ikke vil være noe som er varig skadet.

- Jeg spiller med kontaktlinser på trening.  De beskytter ikke øyet, men de hjelper når jeg skal se ballen.  Med dem er mitt vidsyn perfekt og forhåpentligvis kan jeg benytte dem for første gang mot Portsmouth.


Midtstoppere i bunnsjiktet
Lagene til tre av Liverpools utlånspillere var i aksjon i går.  Bruno Cheyrou satt ubenyttet på benken da Bordeaux vant 1-0 borte mot Nantes.  Bordeaux er sikret 2.plass i fransk toppdivisjon.

Carl Medjani spilte hele kampen da hans Metz tapte 2-1 i Nice.  Metz rykker ned og kan bare teoretisk unngå sisteplassen i Ligue 1.

David Raven var ubenyttet reserve da Tranmere tapte 0-2 mot Doncaster.  Laget på ”feil side” av Mersey har hatt en skuffende sesong, selv om man så vidt unngikk nedrykk, og klubben sparket nylig manager Brian Little.