Momo sikter seg inn mot finalen

Mohamed Sissoko tror og håper at Liverpool slår Chelsea i helgens semifinale i FA-cupen. En finale i Cardiff vil være en stor bonus for en spiller hvis karriere var truet i vinter.

Mohamed Sissoko er forventet å få en sentral rolle i lørdagens semifinale mot Chelsea. Afrikaneren ble sågar hvilt mot Bolton, slik at han ikke skulle pådra seg gult kort og bli suspendert for storkampen på Old Trafford. Nå håper midtbanekrigeren på seier over milliardærene fra London, og avansement til det som i tilfelle vil bli hans første finale på britisk jord.

- Det vil bli en hard kamp, for Chelsea har gode spillere. Makelele er en av de beste Chelsea-spillerne, og Lampard er også en stor spiller. Men vi har også noen veldig gode spillere, og vi vil forberede oss godt til denne kampen, uttaler den unge midtbanespilleren til Liverpool Daily Post.

- Laget vårt er veldig bra nå, og neste sesong vil vi ha fått tak i nye spillere som vil gjøre laget enda mer komplett. Når laget gjorde det så bra og ble mestere i Europa i fjor, er det en bedrift vi kan gjenta, mener Sissoko.

Afrikanerens første sesong på Anfield har gått over all forventning. Landslagsspilleren fra Mali har faktisk vært så bra at manager Rafael Benitez ble mektig overrasket når 21-åringen ikke var blant de nominerte til ”Årets unge spiller”.

- Når manageren snakker om meg i slike ordelag, blir jeg glad. Jeg er fornøyd med spillet mitt denne sesongen, og jeg har stor selvtillit. Min familie er glade også, forteller hovedpersonen selv.

- Jeg jobber hardt hver dag for å bli en bedre spiller i fremtiden. Jeg er ung. Bare 21 år, så hver dag handler bare om trening, og enda mer trening, legger han til.

Sissoko forteller også om at han ba mye om å få tilbake synet like etter at han pådro seg den alvorlige øyeskaden i Lisboa. Sparket i øyet fra Benficas Beto førte til at legene en stund fryktet at midtbanespillerens karriere var over. Heldigvis er skaden helt leget nå.

- Jeg ba til Gud om at han måtte beskyttet øynene mine. Skaden var svært alvorlig, ikke bare for meg, men også for mine foreldre og mange andre. Men jeg er ok nå, og kan se alt greit. Mine foreldre ringte meg stadig vekk mens jeg var skadet, og er glade for at det har gått så bra, avslutter Momo.