Momo ute til over nyttår

Liverpool Daily Post skriver at Momo Sissoko sannsynligvis ikke vil være tilbake i spill på denne siden av nyttår, etter at han slo skulderen ut av ledd i går.

Liverpool-manager Rafael Benitez må trolig klare seg uten Mohamed Sissoko til utpå nyåret en gang. Midtbanespilleren slo som kjent skuldra ut av ledd i gårsdagens ligacupkamp på St Andrews, etter at han falt forkjært i en duell med Mehdi Nafti etter bare 21 minutters spill. Afrikaneren ble båret av banen etter å ha mottatt behandling ute på gressmatta i 6-7 minutter.

Liverpool Daily Post skriver at Sissoko ble på sykehuset natten over, for at man skulle få undersøkt omfanget av skaden på skikkelig vis.

- På det nåværende stadium kan vi med sikkerhet si at han blir ute i minst en måned, trolig også mer. Jeg håper imidlertid det ikke blir mye mer. Muligens må vi klare oss uten hans tjenester til ut i januar. Vi får klare oss med de spillerne vi har. Dette er spillere vi er fornøyde med, fordi de er gode spillere, uttaler manager Benitez til lokalavisen.

Spanjolen innrømmer imidlertid at det er en kraftig nedtur å miste en spiller som Sissoko for en så lang periode.

- Når du mister en spiller som kan spille i enhver kamp, er det et slag i ansiktet.

Benitez synes også synd på Sissoko på det personlige plan, ettersom afrikaneren som kjent mistet mye av fjorårsesongen på grunn av en alvorlig øyeskade. Da gjorde han comeback nettopp mot Birmingham i den sagnomsuste 7-0 kampen i FA-cupen.

- Momo er uheldig med de typene skader han pådrar seg. Det har vært uvanlige skader. Jeg har ikke sett repetisjon av situasjonen ennå, men for meg så det ut som et rent uhell. Det var åpenbart at han ikke kunne fortsette kampen, da Momo ikke er en spiller som blir liggende nede lenge om han kan spille videre.

- Det er dårlig nytt at vi fikk Sissoko skadet, men det er bra at vi er videre til neste runde i ligacupen. Vi hadde sjanser til å score flere mål og avgjøre kampen på et tidligere tidspunkt i går, men vi kan samtidig takke Jerzy Dudek for at vi ikke slapp inn mål.

Manageren benytter også anledningen til å rose Craig Bellamys arbeidskapasitet, selv om waliseren misbrukte et straffespark og heller ikke gjorde mål på et par kjempesjanser i åpent spill.

- Craig jobbet virkelig hardt, men han hadde ikke hellet med seg foran mål. Dersom en spiss jobber så hardt som han gjorde, vil målene til slutt komme. Han fikk en gylden mulighet på straffesparket, da keeperen allerede lå nede før han skjøt, men nå tenker jeg bare på neste runde og er glad for at vi er videre.

Sterke lag som Chelsea og Arsenal er imidlertid også å finne i trekningen lørdag.

- Det er mange gode lag igjen i turneringen, så vi får se hva som skjer i trekningen. Jeg er bare fornøyd med at vi er i hatten etter å ha brukt litt andre spillere enn til vanlig, avslutter Benitez.