Morgan angrer

Steve Morgan angrer nå på at han ikke kjøpte Liverpool FC, da han hadde sjansen for to år siden. Howard Wilkinson liker ikke Benitez' kritikk av akademiene.

Steve Morgan, Liverpools tredje største aksjeholder, angrer på at han ikke kjøpte klubben da han hadde sjansen. Dersom Dubai International Capital tar over Liverpool FC, må Morgan trolig oppgi drømmen om å styre klubben han har vært tilhenger av siden guttedagene en gang for alle.

For to år siden backet Morgan ut av en avtale med styreformann David Moores om å ta over aksjemajoriteten i klubben, etter å ha studert klubbens regnskaper. Det angrer mangemillionæren bittert på nå.

- Mitt tilbud var før Istanbul, før Benitez hadde funnet seg til rette og før den nye TV-avtalen med Sky. Om jeg hadde hatt en krystallkule, og visst alt dette på forhånd, ville jeg nok ha gjennomført handelen, innrømmer Morgan til Liverpool Daily Post.

- Etterpåklokskap er en fin ting, legger han til.

Morgan føler seg temmelig sikker på at Dubai International Capital nå vil komme til enighet med Moores, og at en avtale vil være underskrevet innen utgangen av januar.

- Det virker som DIC har kommet langt i arbeidet med å gå gjennom regnskapene, og ut fra det jeg har sett og hørt er det ikke noe som tyder på at denne avtalen ikke vil bli en realitet. Trolig vil det skje i midten eller slutten av januar. Det virker å være målet deres, avslører han.

Dersom det skjer, vil det trolig også bety slutten for Morgans engasjement i klubben. DIC tar nemlig sikte på å kjøpe 100% av aksjene, og vil trolig tvinge frem at alle mindre aksjonærer vil måtte selge til dem.

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor bud fra utlendinger fremstår som mer attraktive for klubbene her til lands, og hvorfor våre klubber er så attraktive for utlendinger. Kanskje ser det mer rosenrødt ut når man ser det utenfra? Alle klubbene i Premier League kan ikke være suksessfulle, og det vil bli vinnere og tapere i denne karusellen. Noen folk er nødt til å brenne fingrene sine, sier Morgan lakonisk.

- Jeg ønsket å kjøpe meg inn i Liverpool fordi jeg har vært tilhenger av klubben i hele mitt liv. Selvsagt så jeg det også som en forretningsinvestering, men først og fremst var det supporteren i meg som ønsket å få i stand en avtale. Utlendinger som investerer i klubbene her til lands må tenke langsiktig. De er ute etter verdensomspennende merkevarer i klubber som Liverpool og Manchester United, og det er også hva de får.

- Men folk som tror at Liverpool nå får sprøytet inn £450M til klubbdriften har misforstått. DIC vil trolig betale rundt £150M for aksjene, så vil de nedbetale gjelden på rundt £90M og bygge stadion til mellom £200M og £230M. Totalt blir dette rundt £450M. Sjeiken eller DIC kommer ikke til å skrive ut en sjekk på denne summen. De vil nok ta opp lån for å finansiere dette, spår Morgan.

- Det kommer ikke til å bli en flodbølge med penger som kommer inn i klubben, slik folk ser ut til å tro. Mesteparten av pengene som kommer inn vil bli slukt av det nye stadionanlegget. Men en ny stadion er selvsagt et flott virkemiddel for å ta klubben ytterligere fremover i årene som kommer. Det er nok også dette DIC håper på, at et nytt stadion skal medføre at de i fremtiden får valuta for pengene. DIC er et privat selskap, som med tid og stunder vil ha pengene sine tilbake.

Morgan mener at det ikke er så stor forskjell på DIC sitt tilbud, og budet han selv kom med for to år siden heller.

- Ser man på tallene, er det ikke så stor forskjell på budet jeg kom med og budet til DIC. Jeg ville også finansiere ny stadion med å ta opp lån. Forskjellen var at jeg bare ville kjøpe deler av klubben, ikke hele. Jeg ønsket å kjøpe rundt 60%, og la fansen eie 40%. DIC ønsker å eie alle aksjene. En annen forskjell er at dagens askjeeiere, og spesielt formannen, vil få mye bedre betalt for aksjene sine enn de hadde fått av meg. Men supporterne kunne fortsatt ha eid en del aksjer om jeg hadde tatt over.

Wilkinson refser Benitez
Howard Wilkinson, fotballforbundets tekniske direktør, går nå ut og refser Rafael Benitez for å ha kritisert akademisystemet i England. Liverpool-manageren gikk i går ut og hevdet at rekrutteringssystemet i engelsk fotball ikke fungerer særlig bra, og at dette er årsaken til at flere og flere klubber henter inn unge spillere fra utlandet.

Wilkinson innrømmer at akademiene ikke er feilfrie, men liker ikke generaliseringen til Benitez.

- Rafael Benitez sin fartstid i England er begrenset, og hans erfaringer med akademisystemet begrenser seg til hva de har i Liverpool. Jeg kan bare anta at han baserer seg på det han opplever i Liverpool. Han har jo god innsikt i hvordan ting fungerer der i gården. Men jeg synes ikke han er i en posisjon til å kommentere hvordan dette fungerer i resten av landet, siteres en tydelig snurt Wilkinson.

- Det er folk som arbeider med unge spillere som sier at ting har blitt mye bedre, og at de ser kontinuerlig fremgang. Men det er også en del svakheter som har blitt avdekket i løpet av de siste par årene, medgir han.