Morientes ikke til VM

Fernando Morientes har noe overraskende blitt droppet fra den spanske VM-troppen. Jose Reina, Luis Garcia og Xabi Alonso kom alle med i 23 mannstroppen som Luis Aragones tok ut i dag.

Fernando Morientes kom i dag ned på jorda igjen med et brak, etter helgens triumf i FA-cupen. Han kom nemlig ikke med i Spanias VM-tropp, og må dermed belage seg på en lengre sommerferie enn ventet og ønsket.

Å miste VM etter å ha blitt droppet fra 23-mannstroppen i siste øyeblikk er utvilsomt et hardt slag i ansiktet for Liverpool-spissen. Han har som kjent vært fast inventar på det spanske landslaget helt siden 1998, og 30-åringen var et naturlig valg på topp for Spania i de to foregående verdensmesterskapene.

Vrakingen av Morientes var den store overraskelsen da landslagssjef Luis Aragones offentliggjorde den spanske VM-troppen i dag. Spanjolene reiser til VM med kun tre rene spisser i troppen, i form av Raul, Fernando Torres og David Villa.

Aragones forklarte at Morientes ble droppet av taktiske årsaker, og ikke på grunn av individuelle ferdigheter.

- Som landslagssjef må jeg tenke på laget og systemet vi skal spille i, og hvilke spillere som vil passe inn i det systemet. Vi kan ikke ta hensyn til individuelle spillere, men må hele tiden ha fokus på laget.

Spania blir representert med følgende tropp under VM i Tyskland:

Målvakter: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Santiago Canizares (Valencia).

Forsvarere: Antonio Lopez (Atletico Madrid), Pablo Ibanez (Atletico Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Juanito (Real Betis), Asier del Horno (Chelsea), Michel Salgado (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Carlos Marchena (Valencia).

Midtbanespillere: Cesc Fabregas (Arsenal), Jose Antonio Reyes (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Joaquin (Real Betis), Luis Garcia (Liverpool), Xabi Alonso (Liverpool), David Albelda (Valencia), Marcos Senna (Villarreal).

Angripere: Fernando Torres (Atletico Madrid), Raul (Real Madrid), David Villa (Valencia).