Mot leieavtale for Stanley Park

Bystyret avgjør på fredag om Liverpool FC får leie deler av Stanley Park for å bygge New Anfield. Leiekontrakten vil vare i 999 år og koste £300000 pr. år.

Byens politikere er i ferd må innvilge Liverpool FC en leiekontrakt på en del av Stanley Park. Det betyr at arbeid med det nye stadionanlegget kan påbegynnes i begynnelsen av 2007. Første kamp på den nye banen kan dermed spilles på starten av 2009-sesongen, avsløres det i en bystyrerapport Liverpool Daily Daily Post har fått tilgang på.

Bystyret skal møtes på fredag for å ta avgjørelsen som vil sette i gang det største regenerasjonsprogrammet noen gang i nordlige Liverpool. Antatt kostnad estimeres til £240M.

De neste ukene vil bli svært viktige for klubben som skal få sammen en økonomisk pakke på rundt £180M til prosjektet. Det vil også frigi mange millioner pund fra offentlig sektor før fristen i slutten av måneden.

Kilder i kommunen føler seg sikre på at klubben klarer å få en finansieringsplan på plass før fristen. Selv om 400 protester fra fastboende og organisasjoner har kommet, vil bystyret komme til enighet om å leie ut deler av Stanley Park til det nye fotballanlegget.

Leiekontakten skal være på 999 år, med området administrert av et nytt felles selskap delt 50-50 med kommunen.

Klubben skal betale £300000 per år til kommunen i leie.

Byggetillatelse for anlegget er allerede innvilget, så parkavtalen er nå det siste store hindet å passere.

Det forventes at klubbrepresentanter har økonomiske midler på plass til ny stadion, slik at kravene til European Objective 1 tilfredstilles. Det frigir £15M til arbeid rundt banen. Totalt er £40M fra offentlig sektor satt av til formålet.

Med et ja i bystyret på fredag vil det bane vei for:

* Bevilgning av en 999-års leieavtale for tomten til det foreslåtte nye stadionanlegget.
* Design- og restaureringsarbeidet i Stanley park og Gladstone Conservatory.
* Nedrivingen av Vernon Sangster sports center i Stanley Park.

Cllr Warren Bradley uttalte følgende til Liverpool Daily Post i går:
- Liverpool FC er en av de mest kjent og mest suskessfulle klubbene i verden.

- Fremdeles har den beliggenhet i en av de fattigste områdene, ikke bare i byen, men også i landet.

- Hva vi ser ut til å gjøre er ikke bare å skaffe et nytt hjem til fotballklubben med status som en av verdens beste, men benytte deres suksess til å fornye områdene Anfield og Breckfield.

- De siste fem årne har vi arbeidet sammen med Anfield Breckfield Partnership Forum om en startegi for å fornye området, og et hvert samråd med lokalsamfunnet har vist overveldende støtte for disse planene.

- Det har vært noen protester mot tap av åpne områder, og selvsagt skal vi vurdere dette veldig nøye før vi tar en avgjørelse.

- Men dette er en gylden mulighet til å forvandle Liverpool Nord.

Rick Parry i Liverpool FC har følgende kommentar.
- Vi er knyttet til fornyelsen av områdene Anfield og Breckfield, og vi mener at vår investering i nytt anlegg vil tjene dette nabolaget og Liverpool.

Cllr Storey sa: - Det nye stadionet vil sørge for handel og en turistdestinasjon i det 21.århundre og være en katalysator for fornyelse av flere områder. Hele prosjekt skal leveres mellom 2006 og 2010.

Det nye selskapet vil ha to direktør både fra kommunen og klubben, og vil ha ansvar for fornyelsen i området, som inkluderer stadionanlegget og nye Anfield Plaza, men vil ikke ha noen innflyelse på resten av Stanley Park.

Community Parnership centre vil få fasiliter for utdannelse, sport og aktiviteter i nærmiljøet.

Tidskala for prosjektet
* 8.september –Bystyre vil stemme over å frigit Stanley Park til nytt stadionanlegg.
* Slutten av september – Endelig avgjørelse om midler fra offentlig sektor.
* Vår 2007 – Arbeidet med ny stadion påbegynnes
* Mai 2007 – Vernon Sangster Centre rives.
* Vår 2009 – Arbeidet med stadionanlegget fullføres og banen overleveres til klubben.
* August 2009 – Første kamp på ”New Anfield”.
* Desember 2009 – Nåværende stadion rives.
* Mai 2010 – New Anfield Plaza bygges der hvor nåværende stadion ligger.