Mulighet for avansement

Midtukeprogrammet i PL åpner for at de røde klatrer på tabellen, under forutsetning av et godt resultat mot Portsmouth. Ian Rush tror Liverpool snart er på nest øverste hylle.

Ny hjemmeseier søkes
Det skiller tre poeng på lagene Bolton, Portsmouth, Aston Villa, Arsenal, Reading, Everton og Liverpool.  Følgende kamper spilles i morgen kveld: Aston Villa v Man City, Fulham v Arsenal, Bolton v Chelsea, Liverpool v Portsmouth og Man United v Everton.  Hvis Liverpools skulle få sesongens syvende hjemmeseier av åtte mulige mot Portsmouth, er det altså teoretisk mulig at de røde avanserer fra 9. til 3.plass på tabellen.


- Engelsk fotball ikke bedre
Ian Rush er en av dem som tror at de røde snart vil avansere på tabellen, opp til det han kaller nest øverste hylle sammen med Arsenal.  Liverpools mestscorende gjennom alle tider blåser av påstander om at engelsk fotball er bedre nå enn da han spilte.  Han tror uansett at mannskapet til Rafa Benitez er på vei oppover, og at manageren nå kanskje har funnet løsningen med et nytt system.

- Det er noen som hardnakket hevder at Premier League er den beste ligaen i verden, men det er feil, hevder Rushie.

- I Spania og Italia er det mer kvalitet, men i England er det tøffere og hurtigere, noe som skaper spennende men ikke nødvendigvis briljant fotball.

- Chelsea og Manchester United har raskt skapt deres egen liga denne sesongen.  I løpet av noen uker vil dere se at Liverpool og Arsenal befester sin posisjon på neste hylle.  Når det gjelder de resterende, mellom fem og femten, så er ikke forskjellen stor.

- Det faktum at Liverpool, som de fleste vil være enig i har hatt en ustabil sesong, kan klatre opp på tredjeplass uten å ha vunnet en bortekamp, sier alt om standarden.

- Da vi kjempet om ligagull hver eneste sesong på 80-taøøet, hørte jeg ofte folk antydet at det var lettere fordi de andre lagene ikke var så gode.  For noe tull.  Du kan bare se på hvordan engelske lag gjorde det ute i Europa for å se at det ikke var tilfellet.  Motstanden var god, men vi var bare bedre.

- Jeg er enig i at tempoet har blitt økt atskillig siden da, men relativt sett tror jeg ikke det er noe vanskeligere å nå toppen.

- Når det gjelder Liverpool, jo fortere de kommer opp blant de fire beste jo bedre.  Portsmouth har hatt en bra start på sesongen, men Liverpools statistikk på eget gress er fantastisk og en seier i morgen vil virkelig befeste at de er på vei oppover igjen.  Det mest frustrerende er at dersom man bare hadde hatt et par borteseire så ville man fortsatt vært en outsider til tittelen.

- Skader gjorde at Rafael Benitez ble tvunget til å bruke 3-5-2 mot Manchester City, og det kan være en taktikk han vil fortsette med mot Wigan.  Et slikt system virker fornuftig når Momo Sissoko er ute med skade.  Det gjør at Steven Gerrard kan gå framover fra sin sentrale rolle, i visshet om at det er god dekning bakover.

- Mange lag kommer til Anfield med én angriper, noe som gjør at vingbackene kan gi støtte til angrepet.  Hvis jeg husker riktig ble det samme systemet benyttet på St James Park sist sesong, og det førte til en av sesongens mest overbevisende seire.  Benitez vet at han må vurdere om han skal forandre taktikk foran møtet mot Wigan, men kanskje har han allerede funnet svaret.