Nabil El Zhar i aksjon for reservelaget

Foreløpig usikkert hvilken tilknytning franskmarokkaneren har til Liverpool.

Da Liverpools offisielle hjemmesider i dag offentliggjorde laget til kveldens reservelagskamp mot Sunderland, dukket det opp et overraskende navn på lista.

Nabil El Zhar var for to måneder siden koblet til Liverpool, men siden har det vært stille rundt den offensive midtbanespilleren med aldersbestemte landskamper for Frankrike.

Nabil El Zhar

Født: 27.08.1986

Høyde: 175 cm

Vekt: 72 kg


Franskmarokkaneren bestemte seg for øvrig seinere for at han i stedet vil representere Marokko, og i fjor imponerte han stort for afrikanerne under U20-VM.

Blant scoret han mål mot Italia i kvartfinalen, og han ble også kåret til mesterskapets nest beste spiller, etter Lionel Messi.

Liverpool fulgte talentet en stund, og speiderne skal ha sett ham i aksjon flere ganger forrige sesong.

Likevel har det ikke kommet noen offsielle rapporter om at 20-åringen har signert for Liverpool.

Han står heller ikke oppført i noen lister hos merseysideklubben, så sånn sett er det sikrest å anta at han fortsatt er ledig på markedet.

Enkelte rapporter tydet på at han ikke rakk å signere før overgangsvinduet stengte, men at kontakten likevel ble opprettholdt etter det.  25. juli skrev han sågar på sin egne hjemmesider at han hadde signert en fireårskontrakt med Liverpool.

Bekreftelsen på at kontakten mellom partene iallfall er opprettholdt, om ikke formalisert, kom i dag.

El Zhar avslo samtidig å underskrive en ny avtale sin gamle klubb, franske St. Etienne, og han skal ha fått kansellert kontrakten med den franske Ligue 1-klubben.

På grunn av dette, og fordi spilleren er under 24 år, ble det antatt at Liverpool slapp unna med et mindre beløp i kompensasjon. En sum rundt £200 000 har vært nevnt.

Hva dagens opptreden i rød reservelagsdrakt signaliserer, er vanskelig å si. Kanskje har han klart å underskrive uten at det har skapt oppstyr, eller kanskje er han bare på prøvespill.

I alle tilfelle er det nærliggende å anta at unggutten er svært aktuell for Anfield-klubben, om den ikke allerede har sikret seg underskriften hans.

Kveldens reservelagskamp spilles for øvrig på Hetton Football Clubs Eppleton Colliery Welfare Ground i Hetton-le-Hole, Tyne & Wear. Avspark er klokka 20.00.

Hele det unge reservelaget:
1. David Martin
2. Lee Peltier
3. James Smith
4. Miguel Roque-Farrero
5. Godwin Antwi
6. Jack Hobbs (kaptein)
7. Paul Anderson
8. Danny Guthrie
9. Besian Idrizaj
10. Nabil El Zhar
11. Adam Hammill 
  
Innbyttere: 
12. Craig Lindfield
13. David Roberts
14. Ryan Flynn
15. Robbie Threlfall
16. Stephen Darby