Nær overgang for argentinsk 17-åring

Liverpool Echo skriver at Liverpool er svært nær ved å sikre seg den argentinske 17-årige venstrebacken Emiliano Insua fra Boca Juniors i en avtale verdt £1M.

Liverpool er i ferd med å snappe opp det argentinske talentet Emiliano Insua for £1M, skriver Liverpool Echo.

Den 17-årige venstrebacken ankom Merseyside i dag fra den legendariske søramerikanseke klubben Boca Juniors. Han vil være til stede på Anfield når Liverpool tar i mot PSV Eindhoven i kveldens Champions League-oppgjør.

Det er ventet at han vil signere en låneavtale med varighet ut sesongen, for så å gjøre overgangen permanent til sommeren.

Insua spiller på Argentinas spennende U20-landslag. Hans ankomst er en del av Rafael Benítez' strategi for å rekruttere gode unggutter fra hele verden, og på den måten skape et viktig fundament for klubbens fremtid.

Sjefsspeiderne Frank McParland og Eduardio Macia har i oppgave å lete jorden rundt i jakten på potensielle stjernespillere for fremtiden. Insua inngår i den kategorien. Han ble oppdaget mens han spilte for juniorlandslaget, og det forventes flere nykommere etter nyttår. Manchester United, Chelsea, Real Madrid og Barcelona har også fulgt Insua, men Liverpool var først til å vise interesse for tenåringen, og dermed forhindre at han havner på Stamford Bridge eller Old Trafford.

Det finnes også eksperter som tror at Insua kan kjempe om en førstelagsplass i løpet av sesongen, og vil da også bli en valgmulighet for 2007/08-sesongen.