Neill nærmer seg

Echo forventer at Lucas Neill er Liverpool-spiller før dagen er omme. Stephen Warnock kan gå motsatt vei. Diao ville ikke til Spania. Kromkamp reiser. Pongolle-lån bekreftes av LFC.

Liverpool Echo forventer at Lucas Neill blir Liverpool-spiller i løpet av dagen. Rafael Benitez skal nå telle på knappene hvorvidt han skal tillate at Stephen Warnock går motsatt vei.

Blackburn avslo som kjent Liverpools første bud på den 28 år gamle forsvarsspilleren, men forhandlingene er gjenopptatt og Rovers-manager Mark Hughes skal visstnok ha forlangt Warnock pluss penger. Benitez skal først ha sagt nei til dette. Han har ikke lyst til å miste den 24 år gamle venstrebacken som ligger i vannskorpa til en plass i den engelske landslagstroppen.

Samtaler i løpet av dagen i dag har imidlertid ført til at Liverpool nå er mer villige til å skille lag med Warnock dersom det viser seg at avtalen ikke kan sikres ved kun å benytte pundsedler.

Blackburn skal være motvillige til å gi slipp på Neill, men på Anfield er man fortsatt optimistiske med tanke på at en avtale vil være i havn før midnatt. Australieren har nemlig gjort det helt klart at han er desperat etter å flytte til Liverpool. Likevel prøver Rovers å skvise så mye som £4M ut av Liverpool for Neills signatur. Dette er mye mer enn hva Liverpool verdsetter spilleren til. De vet også at Blackburn ikke vil få et rødt øre for spilleren om han ikke skriver kontrakt med en ny klubb i dag. Neill vil nemlig da forlate Ewood Park på Bosman-overgang til sommeren.

Neill kan fortsatt også aktivere retten til å kjøpe seg ut av Blackburn-kontrakten. Det vil i så fall koste spilleren £1.2M. Men det er tvilsomt om man er i stand til å gjøre dette og få alle formaliteter i orden innen transfervinduet stenger.

Diao ikke til Spania, men Kromkamp drar
Echo rapporterer ellers at Salif Diao ikke kommer til å slutte seg til Recreativo de Huelva i Spania, da han ikke kom til enighet med spanjolene om sine personlige betingelser. Diao fikk en usedvanlig lukrativ kontrakt med Liverpool da han ankom i 2002, og vil heller tjene penger uten å spille på Merseyside enn å forlate klubben for fast førstelagsspill. Det er derfor svært lite sannsynlig at han forlater Anfield før transferdeadline.

Derimot er det alt som tyder på at Jan Kromkamp forlater Liverpool til fordel for PSV Eindhoven for om lag £2M.

LFC bekrefter Pongolle-lånet
Liverpool FC bekrefter i dag gårsdagens rapporter om at Florent Sinama-Pongolle lånes ut til Recreativo de Huelva i La Liga for den kommende sesongen. På Anfield hevder man at avtalen først ble fullført i dag, og bekrefter at Pongolle nå er registrert til å spille for den nyopprykkede spanske klubben frem til 30.juni 2007.

Pongolle kom til Liverpool i 2002, men har aldri klart å etablere seg helt på førstelaget. Det har medført låneopphold i klubber som Le Havre og, senest i fjor, Blackburn Rovers.

Med Craig Bellamy, Dirk Kuyt, Peter Crouch og Robbie Fowler foran franskmannen i spisskøen på Anfield hadde ikke Rafael Benitez store kvaler med å velsigne denne låneavtalen. Dermed blir Pongolle å se i den spanske toppdivisjonen det kommende året.