Nordmenn vil kjøpe Liverpool

VG hevder i dag at en investorgruppe ledet av Øystein Stray Spetalen i all hemmelighet jobber med å kjøpe seg inn Liverpool. Med i planene er også karer som hotellkongen Petter Stordalen og den London-baserte investoren Christian Eidem.

Det samme er Lillestrøm-manager Jan Åge Fjørtoft. Han er ifølge VG blitt forespeilet en sportslig rolle om det sensasjonelle oppkjøpet skulle bli en realitet.

Ingen av de involverte ønsker å kommentere saken, men VG har fra flere hold fått bekreftet at oppkjøpsplanene har pågått i noen få måneder. Liverpool-ledelsen skal også være informert om den norske interessen.

Fortsatt er det imidlertid så tidlig i prosessen at det er umulig å si om grupperingen vil lykkes.

Nå skal det i følge hovedstadsavisen jobbes med å sette sammen et norsk konsortium som skal kjøpe seg inn i klubben.

Det vil i så fall bli en velvoksen økonomisk investering - selv for milliardærer som Spetalen og Stordalen. Trolig vil investeringen dreie seg om minst 1,5 milliarder kroner. I tillegg kommer utlegg til gammel gjeld, utgiftene til ny stadion og kravet om vesentlige spillerkjøp.

Overfor VG ønsker ikke Øystein Stray Spetalen å si noe som helst om saken.

- Jeg kommenterer aldri investeringer jeg gjør, sier kjendisinvestoren.

Heller ikke Petter Stordalen eller Christian Eidem er særlig snakkesalige.

- Ingen kommentar. Snakk med Øystein, sier hotellkongen Stordalen.

Selv Jan Åge Fjørtoft blir uvanlig ordknapp.

- Jeg har ingen kommentar. Snakk med Øystein, sier Lillestrøm-manageren.

VG hevder imiderltid å vite at prosjektet har kommet så langt at han skal ha informert LSK-eier Per Berg om samtalene med Spetalen.

Øystein Stray Spetalen var en av investorene som gikk inn og reddet Vålerenga fra konkurs i 1996. Etter noen turbulente år med masse bråk solgte han seg ut i 2002. Siden den gang har han flere ganger uttalt at han aldri vil gå inn i en fotballklubb igjen.

Men når muligheten til å kjøpe seg opp i selveste Liverpool dukket opp, ble fristelsen ifølge VG for stor for den fotballfrelste Sandefjord-mannen.

Petter Stordalen, som i det siste har samarbeidet med Spetalen om en rekke prosjekter, er på sin side minimalt interessert i fotball. Gulroten for Stordalen skal i følge rapportene ligge i en fremtidig hotell- og kasinodrift i Liverpools nye storstadion.

Guardian opplyser at Liverpool FC ikke vil kommentere denne nyheten, men ledelsen i klubben skal ha gjort det klart at de er klar over den norske gruppens interesse. Ledelsen skal imidlertid være skeptisk til om nordmennene verdsetter klubben til £200M, noe formann David Moores mener Liverpool FC er verdt.

Guardian hevder også at det ryktes at Liverpools tredje største aksjeholder, Steve Morgen, kan komme til å bli inkludert i nordmennenes planer. Morgan, som eier 5,5% av klubben, har som kjent to ganger tidligere forsøkt å kjøpe klubben av Moores, men har blitt  avvist ved begge forsøkene.