Null baklengs gir Sami tro

Sami Hyypiä ser fram mot møtet med Manchester United på søndag, med basis av et tett forsvar. Selvsikre motstandere håper å utnytte Liverpools svake start.

”Back to basis”
Sami Hyypiä spilte sin beste kamp for sesongen på Stade Chaban Dalmas i går kveld.  Sammen med Jamie Carragher stod han støtt da et forsvar som holdt buret rent var grunnmuren som gjorde at Liverpool kunne reise hjem med 1-0 seier.  Den store finnen innrømmer at det var svært viktig å få denne smultringen, og han ser nå fram til storkampen på Old Trafford på søndag.

- Vi ønsket å holde buret rent og en 1-0 seier er nok for meg, sier Sami etter tre poeng i Bordeaux.  – Det måtte komme en respons etter de siste par kampene, og da vi snakket sammen på forhånd sa vi til hverandre at vi virkelig behøvde å holde tett bakover.

- Enkelte ganger må du gå tilbake til det grunnleggende, og ha som hovedmål at motstanderen ikke skal score.  Dette var et eksempel på det, å forsvare oss på riktig måte å ta vare på de mulighetene vi fikk framover.

- Vi skapte sjanser også, slik at det dreide seg ikke bare om forsvaret.  Vi spilte bra som et lag defensivt.  Vi er vanskelige å slå når vi bestemmer oss for det.  Jeg vet ikke hva som har gått galt i de andre kampene, men vi er fornøyd med hva som skjedde i går kveld.

- Vi vet at vi står foran en stor kamp på søndag og vi vet hvor mye den betyr for fansen, fortsetter Hyypiä.  – Vi ligger langt fra toppen slik at det er ekstra viktig, men du ønsker ikke å bygge opp mer press enn nødvendig foran en slik kamp.

- Vi kommer ikke til å tenke på at vi ikke må tape.  Vi har som innstilling til hver kamp at vi ønsker å vinne.

Steven Gerrard forventes å bli spilleklar til kampen i Manchester, og Momo Sissoko og Dirk Kuyt var altså i aksjon i Frankrike i går etter sine ankelskader.


Van der Sar og Ronaldo før søndag
Liverpool vant sin forrige kamp mot Manchester United, da man beseiret rivalen med 1-0 i FA-Cupen på Anfield i februar.  I de to ligamåtene hvor Rafael Benitez har ledet sitt lag på Old Trafford er det imidlertid også hjemmelaget som har vunnet 1-0 ved begge anledningene.  United er det laget som har vært i best form denne høsten, og keeper Edwin van der Sar og vingen Cristiano Ronaldo sier at man vil prøve å utnytte det foran sine egne kl 14.00 på søndag.

- Liverpool er et kvalitetslag, men det fungerer ikke for dem for øyeblikket og forhåpentligvis kan vi utnytte det, sier snart 36-årige van der Sar.  – Alle spillerne er 150% motiverte på å vinne denne kampen.

- Sier er hva alle supporterne ønsker, og det er hva vi spillerne vil ha også.  Jeg har jobbet de siste par dagene, slik jeg alltid gjør foran en kamp.  Crouch er en håndfull og er spesielt farlig i luftrommet, slik at jeg vil prøve å hjelpe mitt forsvar ved hver anledning jeg har mulighet til det, sier keeperen da han blir minnet om at lange Peter scoret seiersmålet sist.

- De har noen veldig gode spillere og vi må holde et øye med dem alle.  Craig Bellamy er veldig kjapp, og Steven Gerrard er selvfølgelig en kvalitetspiller.  De har også min landsmann Dirk Kuyt i angrep.

- Vi kan skape et enda større gap mellom oss og Liverpool i kampen om ligatittelen, registrer Ronaldo.  – Det å spille mot Liverpool er alltid en massiv kamp for både oss spillere og supporterne.  I et slikt kamp mellom rivaler vet du aldri helt hvordan det vil gå, men vi vet at kampen på søndag vil bli noe spesielt.

- Vi ser på dem som genuine utfordrere, men det har allerede tapt en del poeng.  Liverpool er alltid en vanskelig motstander, men vi har 70.000 supportere i ryggen og alt ligger til rette for at vi kan gå for seier.  Vi spiller glimrende for øyeblikket og har mye selvtillit, slik at vi definitivt er i stand til å ta tre poeng mot Liverpool.