Ny Gonzalez-søknad

Liverpool vil søke på nytt om arbeidstillatelse for Mark Gonzalez så snart sesongen er over, i tilfelle det skulle drøye med chilenerens spanske pass. Rafa vurderer Robbie fortløpende.

Avisen Guardian slår fast at Liverpool kommer til å søke om arbeidstillatelse for Mark Gonzalez på nytt etter sesongslutt, da ledelsen på Anfield frykter at det kan ta tid før chileneren får sitt EU-pass. De røde håper at vingens gode form for Real Sociedad skal overbevise immigrasjonsmyndighetene.

Gonzalez har gjort tre mål for den baskiske klubben siden han ankom på lån i januar, og har høstet mange lovord i spansk presse. Storaviser som Marca og AS, samt den baskiske avisen Dario Sport, har erklært chileneren som en ”åpenbaring”, og ”en gave fra himmelen for fotballen.”

Liverpool forbereder et nytt grunnlag for å søke om arbeidstillatelse på nytt for vingen, i tilfelle forsinkelser rundt spillerens spanske statsborgerskap.

- Vi håper han kan komme til oss i sommer, fordi han kan bli en viktig spiller for oss. Han har fart, er en kvalitetsspiller og kan score mål. Han jobber også veldig hardt for laget. Alt dette er kvaliteter som vil gjøre at han finner seg raskt til rette i engelsk fotball. Han er en spiller som står på i 90 minutter for sine lagkamerater, bedyrer Rafael Benitez.

- Han var banens beste spiller da Sociedad spilte mot Real Madrid på Santiago Bernabeu, og han har gjort tre mål for Sociedad allerede. Jeg var overrasket over at han ikke fikk innvilget arbeidstillatelse sist vi prøvde. Når folk ser hvilket nivå han spiller på nå, mener jeg vi har en god sak. Han har bevist at han er en meget god spiller. Man må ta i betraktning at han var langtidsskadet med et ødelagt kne, og ute av spill i seks måneder. Nå blir han bedre for hver kamp han spiller. Han gjenvinner sin gode form, og hever seg som spiller hele tiden. Jeg tror han kan slå til i Premier League, og han vil bli en god tilvekst til laget. Vi ser virkelig frem til at han skal komme hit, legger manageren til.

Rafa usikker på Fowlers fart og utholdenhet
Benitez har også kommet med flere uttalelser rundt situasjonen til Robbie Fowler.

- Vi er virkelig godt fornøyd med Robbies innsats så langt. Han jobber virkelig hardt. Men jeg må vite akkurat hvor mange klassespisser jeg trenger for å vinne trofeer, og om Robbie er den typen klassespiss jeg er ute etter. Det er ikke tvil om at Robbie er en toppspiller, men vi må ha kvaliteter som fart og utholdenhet i spissrekka dersom vi skal vinne trofeer, og det er dette jeg må vurdere om Robbie har nok av.

- Vi vet hva Robbies beste kvaliteter er, men jeg må finne ut om han kan prestere på et høyt nok nivå over en hel sesong. Det blir ikke enkelt å finne bedre spillere enn Robbie, og det blir umulig å finne noen med mer lidenskap for klubben. Men kanskje kommer jeg over tre toppspisser som er 23 år gamle, og som har hurtighet og som scorer mål. Da må jeg vurdere hva jeg skal gjøre. Derfor utsetter jeg avgjørelsen. Jeg har snakket med Robbie om dette, og han vet hvorfor vi ikke forhaster oss. Han vet også at han må bli bedre, og på hvilke områder han må bli bedre.

Barnes i Thailand
John Barnes, en av Liverpool-legendene som besøker Ålesund og Florø til sommeren, deltar i dag i en oppvisningskamp i fotvolleyball i Thailand. Dette skjer på Jomtien Beach i Pattaya.