Ny kontrakt for Guthrie

18-åringen Danny Guthrie blir i Liverpool minst to år til. Jimmy Ryan imponerte på juniorlandslaget. Rushie ber klubber reagere på juksere som Robben.

Guthrie glad for tillit
Danny Guthrie ble i høst tildelt trøyenummer 35 på Anfield, og har stort sett vært fast på et ungt reservelag som har hatt en brukbar sesong.  Nå bekrefter LFC at spilleren ble gitt en ny toårig kontrakt like før jul, og midtbanemotoren er naturlig nok fornøyd med tingenes tilstand.

- Det var et stort løft for selvtilliten å få en ny kontrakt og nå ønsker jeg bare å betale tilbake den tilliten som klubben har gitt meg.  På kort sikt vil jeg jobbe hardt på trening, spille bra for reservene og forhåpentligvis gjøre nok til at førstelagstrenerne blir imponert.  Håpet er å bli involvert med førstelaget, men hvis ikke det skjer denne sesongen vil jeg fortsatt ha flere år her.

- For å være ærlig synes jeg ikke spranget fra akademiet til Melwood var særlig stort ettersom jeg allerede hadde spilt for reservene forrige sesong.  Den største forskjellen var nok å plutselig få trene sammen med spillere som Steven Gerrard og Jamie Carragher.  Jeg har imidlertid blitt tatt godt i mot av alle.

- Reservelaget er blitt mer som et lag, ettersom vi trener sammen og er blitt en sammensveiset gruppe.  Bortsett fra enkelte førstelagspillere som kommer tilbake fra skade er troppen nesten utelukket bestående av unge spillere og det har bidratt til en utmerket lagånd.  Resultatene har vært noe blandet i det siste, men i forhold til at spillere utvikler seg føler jeg at det går bra.

- Jeg var først i Manchester United, men jeg ble snart frigitt sammen med en rekke andre.  Det var en stor skuffelse, men tilhører fortiden.  Heldigvis kom Liverpool inn i bildet og det er den eneste klubben som betyr noe for meg nå, og jeg vil gjøre det jeg kan for at det fortsatt blir slik.


Seier for Ryan & Co
Jimmy Ryan var involvert i scoringen som ga Irland U18 en 1-0 seier mot Malta på mandag, og skal ha spilt en god kamp.  De samme lagene møtes igjen i morgen.


Rush oppfordrer til gapestokk
I etterkant av all støyen med rødt kort til José Reina og teaterkunstene til Arjen Robben, sier Liverpools tidligere scoringslegende Ian Rush at utvisningen var grei nok men at spillere som Robben bør henges ut til spott og spe av sine egne.

- Jeg vil først si at Pepe Reina kun kan klandre seg selv for det røde kortet.  Når du løfter hendene slik er du alltid sårbar i forhold til en utvisning og personlig ville jeg ikke appellere mot avgjørelsen.

- Det jeg imidlertid gjerne vil se er at andre spillere og managere fordømmer den rollen som Robben spilte.  Det er ingen tvil om at han prøvde å få Reina utvist, noe som er intet mindre enn skammelig.  For meg er det intet annet ord enn ”juksemaker” som duger for å beskrive hva han gjorde.

- Jeg vil gjerne høre en manager som kritiserer sin egen spiller, når det er helt klart at denne overreagerer slik.  La oss gjøre det så pinlig som mulig for de det gjelder, da vil de nøle med å gjøre det flere ganger.  

- Dersom klubbene selv ikke kan ordne dette innbyrdes, burde fotballforbundet reagere.  Hvis ikke det å prøve å få en annen spiller utvist er å bringe spillet i vanry, da vet ikke jeg hva som menes med det.  Reina vil være ute i tre kamper, men hvis Robben ble suspendert for en kan det være at han tenker seg om to ganger ved det neste tilfellet.