Ny stadion til 2009/10-sesongen

Firmaet Laing O'Rourke ser ut til å få oppgaven med å bygge Liverpools nye stadion. Det går mot byggestart allerede i mars, og planen er at herligheten skal stå ferdig til 2009/10-sesongen.

Liverpools nye stadionanlegg i Stanley Park kan stå ferdig til 2009/10-sesongen. Det skriver seriøse The Times i dag. Med andre ord håper Liverpool-ledelsen at det nye anlegget, med plass til 60 000 tilskuere, kan stå ferdig om 2,5 år.

The Times mener å vite at Liverpool er nær ved å offentliggjøre byggefirmaet som skal få den gedigne kontrakten. Det ryktes at valget har falt på entreprenøren Laing O’Rourke plc. Dette er firmaet som i sin tid bygde Millennium Stadium i Cardiff. Et storslagent stadion som i løpet av de siste fem årene nesten har blitt som Liverpools andre hjem å regne. Laing O’Rourke har mye erfaring med å bygge fotballstadioner, og bygde også City of Manchester Stadium, der Manchester City i dag spiller sine kamper.

Ifølge The Times planlegges det byggestart i Stanley Park i begynnelsen av mars, noe som skulle gi Liverpool nok tid til at en ny stadion er innflyttingsklart i god tid før 2009/10-sesongen. Avisen skriver at Liverpool-styret skal være henrykt over at det nå har blitt satt fortgang i denne prosessen.

Dubai International Capital, som skal være nær ved en overtakelse av Liverpool FC, skal vurdere en ny stadion som helt essensielt for Liverpools fremtid. The Times sier at det fortsatt er uklart om klubben kommer til å selge stadionnavnet til en sponsor, slik Arsenal gjorde med Emirates Stadium. En avtale som genererte svært mye penger for London-klubben.