Ny stadion:Tilskudd avgjøres 28.september

Hvorvidt Liverpools finansieringsplan godkjennes, og klubben tilføres EU midler for å utbedre Stanley Park, avgjøres i slutten av måneden.

En representant for ”The European Objective One Programme”, som distribuerer EU midler, sier at en endelig avgjørelse for om Liverpool Football Club kvalifiserer til støtte for utbygging av Stanley Park vil komme 28.september.  Beløpet det er snakk om er på £10M.  I samme åndedrag er North West Development Agency, som distribuerer midler lokalt til Europas kulturhovedstad i 2008, klare til å skyte inn £5M.

Det som skal til for at disse £15M skal bidra til at området rundt en ny stadion blir oppgradert, er at LFC greier å legge fram en godkjent finansieringsplan.  Lokale myndigheter krevde at klubben måtte levere bevis for at man var i stand til å bygge en ny stadion med 60.000 seter innen i dag.  En komité vil imidlertid behøve noen dager for å gjennomgå planene til Liverpool, og beslutningen vil altså bli lagt fram om snaut to uker.

Pengene det er snakk om vil bli brukt til å skape ”Anfield Plaza”, som er et område med butikker, grøntanlegg og gangvei hvor Anfield i dag ligger.  I tillegg vil den resterende delen av Stanley Park bli utbedret.

Skulle svaret bli ja, ligger alt an til at de røde fra Anfield kan begynne byggingen av ny stadion i januar, og at det vil stå ferdig til sesongen 2009/10.  Hvis det blir nei vil det ikke nødvendigvis bety at planene er døde og begravet, men sjansene er definitivt sterkt forringet for at man kan skape et flunkende nytt hjem et steinkast unna dagens arena.  Liverpool har fått byggetillatelse i Stanley Park, men under forutsetning av at hele området Anfield og Breckfield blir fornyet, og hvis klubben blir fratatt offentlige midler vil man stå overfor en eventuell ny, lang og dyr prosess.  Hvis man finner ut at LFC ikke har finansielt grunnlag til å bygge en arena med total kostnadsramme på £215M (inkludert områder rundt stadion) vil de nevnte £15M gå til andre prosjekter.

Torsdag 28.september er med andre ord en nøkkeldag for en ny arena i Stanley Park.