Nye harde tak på Reebok

Mye tyder på at Sam Allardyce og Bolton igjen satser på en spillestil på grensen av det lovlige mot Liverpool. En taktikk som har irritert Rafael Benitez kraftig i de to foregående oppgjørene.

Fra Champions League-fotball til bikkjeslagsmål på Reebok Stadium. Kontrastene er store for Rafael Benitez og hans menn om dagen. Sam Allardyce og Bolton hører ikke til blant Rafas favoritter, og spanjolen har flere ganger beskyldt sin kollega i Bolton for å legge opp til i overkant tøft og grisete spill.

- Vi begynner å få orden på ting nå. Vi hadde ingen god start på sesongen, og tapte to tidlige bortekamper. Nå, etter at vi har vunnet to ligakamper og en kamp i Champions League, viser vi at laget er mye bedre, uttaler Rafael Benitez til et samlet britisk pressekorps.

- Nå er det viktig at vi fortsetter på samme måte, og vi vet at vi står overfor en vanskelig kamp mot Bolton i morgen. Det er alltid vanskelig mot dem, legger han til.

- Tanken min er å bruke andre spillere mot Bolton enn jeg gjorde mot Galatasaray i Champions League, sier manageren, og bekrefter dermed at det igjen blir store rokkeringer på laget.

Mot luftkrigerne til Bolton kan dermed mye tyde på at Sami Hyypiä vil være tilbake i midtforsvaret, og det vil også forundre oss mye om ikke John Arne Riise tar over venstrebacken fra Fabio Aurelio, mens Peter Crouch muligens vil få fornyet tillit. Luis Garcia er mellom lettvekterne som kan bli vraket.

- Det er kanskje en del spillere i klubben som passer bedre til spill i Champions League enn i ligaen, innrømmer Garcia.

- Premier League kan være vanskeligere å spille i, da spillet er raskere og mer fysisk. Jeg må innrømme at jeg trives bedre når det er snakk om Champions League, legger han til.

- Jeg forstår også bedre dommerne i Europa. Dommerne i England tolker reglene annerledes enn det jeg og dommerne i Europa gjør. Nå som vi har tatt oss sammen i ligaen med seire over Newcastle og Spurs, mener jeg at vi er bedre enn i fjor. Nå må vi bevise det mot Bolton. Vi prøver å bli like stabile som i fjor, og jeg føler at laget har fått vist hva det duger til i de siste kampene.

Allardyce på krigsstien
Bolton-manager Sam Allardyce er som vanlig på krigsstien før møtet med Rafael Benitez og Liverpool. Han har et psykologisk overtok på Benitez i oppgjørene på Reebok stadium, ettersom Liverpool bare kan vise til et uavgjort resultat og et tap på de to oppgjørene der under spanjolen.

- Jeg må være en stor taktiker, dersom det jeg gjør ergrer motstanderens manager. Dersom Benitez er mest opptatt av vår spillestil før kampen starter, er det en flott psykologisk fordel for oss, utbasunerer Allardyce.

Bolton uten Fortune
Mye tyder på at Bolton må klare seg uten midtbanespilleren Quinton Fortune i morgen. Sør-afrikaneren måtte også stå over mandagens kamp mot Portsmouth på grunn av en akillesskade, og det er ikke ventet at han vil bestå en sen test før kampen. Mye tyder dermed på at Allardyce kommer til å stille med det samme laget som mot Pompey, noe som i så fall vil bety gjensyn med de tidligere Liverpool-angriperne Nicolas Anelka og El-Hadji Diouf.