Nye spillerkjøp lar vente på seg?

Rafael Benitez langet i går ut mot prisnivået på unge, britiske fotballspillere. Fortsatt ingen nyheter vedrørende styrking av laget fremover på banen. Anderson om overgangen.

Etter at halve januar snart har passert er det fortsatt ingen nyheter om offensive forsterkninger i Liverpool FC. Nederlandske Kromkamp og danske Agger er fornuftige kjøp og vil bli verdifull cover utover våren.

Det er likevel ingen tvil om at manageren ønsker å hente inn flere spillere. Spørsmålet er bare om det skjer og hvilke spillere som er tilgjengelig. Det er ingen tvil om hvilke type spillere som er ønsket.

Høyre kant er den mest utsatte plassen – det har det vært helt siden i sommer. De røde var svært nær ved å sikre seg Simao på den siste transferdagen i august. Den jakten er enda ikke over, men signalene fra Portogal tyder på at det ikke skjer noe før til sommeren. Ryktene vil ha det til at Rafa vurdere et par alternativer på utlån.

Ryktene går også om en spiss. Da må imidlertid prisen være den rette hvis det skal skje i løpet av de neste to ukene. Rafa kom med et hjertesukk ovenfor pressen i går. For det første vedrørende det faktum at det er begrenset med spillere som er tilgjengelig i januar. Deretter var han igjen oppgitt over prisnivået på unge britiske spillere. I løpet av den siste tiden har han kjøpt inn ”ukjente” briter som David Martin, Jack Hobbs, Paul Anderson og Ramon Calliste for en billig penge. Det er kanskje ikke spillere som får oss til å sitte ytterst på stolsete, men det peker helt klart ut en mer aggressiv kurs ovenfor unge talenter. Når handlet Liverpool sist inn en 15-årig utlending? Etter at støvet fra Agger-overgangen hadde lagt seg, ble det kjent at vi også hadde sikret oss keeperen Martin Hansen.

Til tross for at Liverpool under Rafa Benitez har endret kurs og er mer villig til å se på unge talenter både i innenfor og utenfor øyriket, virket det som om en av de med størst fremtid, Theo Walcott, er i ferd med å glippe. Liverpool har fulgt spilleren lenge og var villig til å legge en del penger på bordet allerede i sommer for unggutten som blir beskrevet som det neste supertalentet på fotballøya. Alle de store har i løpet av høsten ringte Southamptons formann om spilleren. I løpet av de siste dagene virker det imidlertid mer og mer sikkert som at Walcott ender opp på Highbury. The Gunners har handlet stort de siste dagene og skal være villig til å bruke store penger på 16-åringen. Siste ordet er fortsatt ikke sagt, og Walcott er i troppen når Southampton i dag skal spille mot QPR.

PAUL ANDERSON OM OVERGANGEN
En av de unge britene Rafa har sikret seg er vingspilleren Paul Anderson. Anderson ble ikke oppgradert til førstelagstroppen i Hull før Liverpool begynte å vise interesse for ham. Han er dermed et ganske ubeskrevet blad.

Til Official Site sier han at han begynte karrieren med WBA, men ble frigitt som U-16 spilleren. Han skrev deretter til Hull – en by han har mye av familien sin i og fikk napp. Han hørte først om interessen fra de røde for ni måneder siden.

- Jeg spurte hele tiden agenten min om det var noe i det uten å få noe ordentlig svar. En dag ble jeg imidlertid kalt inn på kontoret til Peter Taylor og han bekreftet interessen.

Han beskriver seg selv som en spiller som kan spille både på høyre og venstre. Han begynte på venstre, men ble tvunget til å spille på den andre kanten på grunn av skader på laget. Venstre er imidlertid fortsatt en svak favorittplass på laget.

De neste månedene kommer han til å jobbe med å bygge seg opp fysisk på Melwood. Han har jobbet mye med vekter i det siste og mer hard jobbing venter i gymmen.

I Hull scoret han alltid mye mål. Han var toppscorer før Liverpool hentet ham og ingen hadde flere mål enn Anderson på Hulls U-18 forrige sesong.