Nytt møte med Koeman

Ronald Koeman overlistet trenerkollega Rafael Benitez ved to anledninger i fjor. Får spanjolen sin revansje i morgen kveld? Martin og Roque har fått trøyenummer.

Rafael Benitez møter sin Nemesis fra fjorårets Champions League, i form av Ronald Koeman, i morgen kveld. Og det er ikke tvil om at spanjolen ønsker hevn etter at nederlenderen bidrog sterkt til å sende Liverpool ut av Champions League som trener for Benfica i fjor. Nå har den godeste Koeman skiftet beite, og dratt hjem til Nederland for å lede PSV. Selvsagt måtte klubben hans trekke de røde fra Anfield i gruppespillet.

Tap 1-0 borte og 2-0 hjemme for Koemans Benfica er resultater Benitez garantert ikke har glemt.

- Jeg tror vi har en sjanse til å gå videre fra denne puljen. Jeg er forsiktig optimist, og tror ikke det er mye som skiller lagene, uttalte Liverpool-manageren umiddelbart etter trekningen.

- Liverpool er et sterkt lag, som må være favoritter til å vinne gruppen. Men som trener for Benfica var jeg med på å slå dem i fjor, så de vil trolig ha mye respekt både for meg og for PSV. Liverpool vinner trolig gruppen, men alle de andre lagene har en sjanse til å bli nummer to. Det vil bli en jevn og tett gruppe, uttalte Koeman.

- Liverpool er formidable motstandere. Jeg kjenner noen av deres spillere godt, karer som Bolo Zenden og Dirk Kuyt. Dette vil bli en vanskelig kamp, men vi kan slå dem, sier PSV-kaptein Phillip Cocu før morgendagens kamp.

Kampen i Holland innebærer også et tidlig gjensyn med Jan Kromkamp. Høyrebacken ble som kjent solgt fra Liverpool til nettopp PSV bare timer før transferdeadline i slutten av august. Det er forventet at Kromkamp kommer til å starte kampen mot gamle lagkamerater.

- Jeg kommer aldri til å glemme tiden min i Liverpool, hvor jeg også fikk spille i en FA-cupfinale og andre store kamper. Nå ser jeg frem til å spille i Champions League mot dem. Jeg kan nesten ikke vente, uttaler Kromkamp foran oppgjøret.

Draktnummer for Roque og Martin
Liverpool har i forbindelse med gruppespillet i Champions League delt ut draktnummer til duoen David Martin og Miki Roque. Keeper Martin skal bære nummer 40 på ryggen, mens forsvarsspiller Roque har fått nummer  34.