Nytt Pennant-bud i løpet av uken

Echo skriver at Liverpool vil komme med et nytt bud på Jermaine Pennant i løpet av denne uken, og Benitez uttaler da også at han håper å sikre seg en eller to nye spillere før uken er omme.

Liverpool Echo skriver i ettermiddag at Rafael Benitez planlegger et nytt bud på Jermaine Pennant i løpet av uken. Liverpool-troppen setter seg på flyet til treningsleiren i Sveits i morgen uten å ha den lenge etterlengtede høyrevingen på plass.

Mirror ville ha det til at Birmingham og Liverpool allerede var enige om en overgangssum for 23-åringen, men tabloiden ser ut til å ha foregrepet begivenhetenes gang noe. Echo skriver at Liverpool nå håper at et bud på £5M skal være nok til å lokke blåtrøyene til å selge spilleren. Det virker nå helt åpenbart at Benitez har gitt opp å hente Daniel Alves fra Sevilla, og at innsatsen nå settes inn mot Pennant og Birmingham i stedet.

Chris Bascombe i Echo skriver at Liverpool har penger til å matche Sevillas prisforlangende for Alves, men de ønsker seg også en ny spiss i stallen, og dette er ikke forenlig med et kjøp av brasilianeren. Birmingham satte en prislapp på £8M på Pennant da Liverpool la inn sitt første bud for tre uker siden. Dette er trolig en god del mer enn Liverpool er villige til å betale for en ny høyreflanke.

Bascombe skriver at det nye budet fra Liverpool vil innebære at de røde betaler en stigende transfersum etter antall kamper spilleren måtte få for de røde.

Liverpool Echo gjøre også et poeng av at laber interesse for Liverpools squad-spillere har negative konsekvenser for Benitez sine transferplaner i sommer.

Rafa håper å kjøpe flere spillere
Rafael Benitez sier dog til lokalavisen at han håper å kunne hente inn ett eller to nye fjes til sin tropp før uken er omme. Spanjolen insisterer imidlertid på at han ikke vil betale mer enn det han mener spillerne er verdt.

- Vi jobber fortsatt med å hente inn flere spillere, men det er vanskelig for øyeblikket. Det er et par-tre faktorer som avgjør dette nå. Vi nærmer oss når det gjelder noen spillere, men jeg er ikke en manager som bruker £20M på en spiller dersom hans virkelige verdi er £10M. Vi har ikke så mye penger at vi kan gjøre slikt, og vi har også et ansvar for klubbens økonomi, uttaler manageren.

- Vi vil prøve å kjøpe det jeg mener er de beste spillerne for oss med de midlene vi har til rådighet. Av erfaring vet du at denne transferkarusellen vil være den samme hvert år. Noen ganger må du vente med å handle til i siste liten. Jeg er veldig godt fornøyd med troppen vi har nå, men vi jobber som sagt stadig for å forbedre den. Jeg håper vi kan kjøpe en spiller eller to denne uken. Dersom ikke, må vi vente litt lenger, legger han til.

Bascombe skriver i dag at Liverpools angivelige interesse for Damien Duff var iscenesatt like mye av de røde som av Chelsea, i et forsøk på å presse Birmingham til å ta en rask avgjørelse når det gjelder Pennant.