Økende frustrasjon over Sevilla

Liverpool har enda ikke lyktes i å ferdigforhandle overgangen til Alves etter at spanjolene stadig har presset opp prisen. De røde på delt tredjeplass på toppscorertabellen i VM. Houllier i samtaler med Australia.

Daniel Alves har tidligere i sommer blitt beskrevet som Rafas førstevalg denne sommeren. Den anvendelig brassen kan spille på høyrekant og også på backen – og vil i få fall bli en kjærkommen forsterkning. Rafa har lenge jakten på forsterkninger i den posisjonen og en spiller som Pennant har også blitt nevnt.

Liverpool Echo antyder i dag at Rafa har grunn til å være frustrert over Sevilla i denne overgangssaken. Spilleren selv er enige med de røde om sin personlige kontrakt og har for lengst sagt klart i fra om at han vil til Merseyside kommende sesong. De to klubbene stod lenge langt fra hverandre i evalueringen omkring spillerens pris. Etter at Liverpool høynet budet til rundt 100 millioner kroner blir det antydet at dette budet først ble godtatt – men at Sevilla deretter slo kontra og ville ha enda mer. Fremgangsmåten skal ha gjort Liverpools forhandlingsteam mer enn frustrerte.

Etter å ha sikret seg Bellamy før helgen er det imidlertid fortsatt gode forhåpninger om at Alves vil bli klar innen få dager. Klubben venter også på tilbakemelding på søknaden om arbeidstillatelse for Mark Gonzalez. Går den i orden vil Liverpool har tre skaffet seg tre gode offensive forsterkninger, i tillegg til at de fortsatt jakter en angrepsspiller.

Høyt oppe på toppscorerlista i VM
Liverpool er på delt tredjeplass blant spillerne som har scoret i verdensmesterskapet i Tyskland etter mål fra Gerrard (2), Kewell, Crouch og Alonso. Slik ser listen ut:

1.       Chelsea (8)
2.       Arsenal (7)
3.       Liverpool, Werder Bremen, Atletico Madrid (5)
6.       AC Milan, Barcelona og Real Madrid (3)

Houllier i samtaler med Australia
Tidligere manager, Gerard Houllier, skal være i samtaler med Australia om bli landets neste landslagstrener i football. Guus Hiddink går av etter VM-sluttspillet og begynner i ny jobb som trener for Russland. En talsmann for Australia uttaler at det er ikke er oppnådd enighet om noe, men samtalene fortsetter.