Økonomene er uenige

Økonomer Liverpool Daily Post har vært i kontakt med klarer ikke å komme til noen entydig konklusjon hvorvidt Liverpool FC er noe nærmere en avtale med en ny investor.

Et par finansanalytikere som Liverpool Daily Post har vært i kontakt med uttaler at det er ingen grunn for Liverpool-supportere å forvente en snarlig løsning på klubbens jakt etter investorer. Ekspertene mener at gårsdagens melding fra klubbens styre ikke innebærer noe nytt, og ikke kan tas til inntekt for at klubben er nærmere en avtale i så måte.

- Liverpool har hatt samtaler med folk fra Thailand og Kraft-familien de siste par årene, og ikke mye har forandret seg de siste seks månedene. Jeg tror ikke denne meldingen fra klubbens styre innebærer noe nytt, og jeg vil ikke forvente at noen avtale er nær forestående, uttaler Neil Blankstone, som er direktør for børsmeglerfirmaet Blankstone Sington i Liverpool.

Blankstones firma formidler blant annet kjøp og salg av Liverpool-aksjer.

Liverpool Daily Post har også snakket med finansrådgiver James Dow i firmaet Dow Schofield Watts. Han mener gårsdagens melding fra styret må ses i sammenheng med at Liverpool FC nylig har skiftet finansielle rådgivere fra Hawkpoint til PricewaterhouseCoopers.

En annen økonom, Alan Switzer, som er konsulent for Deloitte, mener imidlertid at det ikke var tilfeldig at denne redegjørelsen fra klubbens styre kom akkurat nå.

- Fotballklubber reagerer vanligvis ikke med meldinger som dette på spekulasjoner i pressen. Var det ikke noe i dette, ville ikke meldingen ha kommet. Det kan være at noe skjer, mener han.

Det hadde vært en fordel for Liverpool FC å ha en investor på plass før fristen for EU-midler til det nye stadionanlegget går ut om kort tid. Daily Post skriver at klubben har fått en forlenget fristen frem til midten av april for å ordne opp i denne floken. Lokalavisen mener også å vite at David Moores ønsker £100M for sine aksjer (51,5%) for at han i det hele tatt skal vurdere å selge seg ut.