Over og ut for Kromkamp

Jan Kromkamp ble første Liverpool-spiller som må pakke snippesken sin og reise hjem fra VM. Og det uten å ha fått så mye som ett minutt på banen.

VM i Tyskland ble ingen stor opplevelse for Jan Kromkamp. I går kveld røk hans Nederland ut av turneringen etter å ha tapt 1-0 for Portugal i 1/8-finalen. Det ble en dramatisk og stygg kamp, med en rekke gule kort og fire utvisninger. Men heller ikke denne gangen fikk Kromkamp spilletid.

Dermed slapp Liverpool-backen aldri til i Tyskland, og står bokført med 0 i alle kolonner etter Nederlands fire kamper i turneringen. Kromkamp var vel aldri ansett som Marco van Bastens førstevalg, selv om han fikk en del spilletid i oppvarmingskampene før mesterskapet. Det var likevel ventet at han ville få litt spilletid, så mesterskapet må karakteriseres som en stor skuffelse for "vår mann".

Etter at Nederland vant sine to første kamper, mot Serbia & Montenegro og Elfenbenskysten, hadde nok de fleste ventet at Kromkamp ville få spilletid i den relativt betydningsløse kampen mot Argentina. Når så ikke skjedde, lå det i luften at Liverpool-spilleren også ville slite benken mot portugiserne.

Dermed ble Kromkamp faktisk den eneste utespilleren i den nederlandske troppen som ikke fikk spilletid i mesterskapet.

(Research: Frank H. Larsen)