Owen slukker brann

Det har ulmet på Tyneside etter at Steven Gerrard nylig ønsket Michael Owen velkommen tilbake til Anfield. I dag uttaler spissen seg i et forsøk på å dempe uroen blant ”Toon Army”.

Michael Owen antyder i dag til engelsk presse at han ikke har noen planer om å forlate Newcastle til fordel for Liverpool i sommer. Spissens gode kamerat og landslagskollega, Steven Gerrard, kom som kjent nylig med et utspill der han ønsket måltyven velkommen tilbake til Anfield. Dette har ikke falt i god jord på Tyneside, og Owen har tydeligvis nå sett seg nødt til å ta en runde med ”brannslukking”.

26 år gamle Owen ble som kjent Newcastles dyreste spiller gjennom tidene, da han valgte å skrive under en kontrakt på St. James’ Park i sommer. Han kostet da ”skjærene” den nette sum av £17M. En sum Liverpool overhodet ikke var interessert i å matche.

- Steven Gerrard sa vel at Liverpool trengte en spiss, eller at de trengte å gjøre flere mål. Han er en god venn av meg, så jeg ville nesten forvente at han i samme åndedrag ville si at ”Michael Owen er en god spiller”, for jeg ville ha sagt det samme om han, siteres Owen.

- Det er fint at han har høye tanker om meg, men det er ikke han som tar denne avgjørelsen. Jeg trives i Newcastle, og det har jeg sagt hele tiden. Jeg bestemte meg for å komme hit i sommer, og jeg har ikke angret et sekund på den avgjørelsen, legger han til.

Newcastle vil nok gjøre alt som står i deres makt for å beholde Owen, ettersom Alan Shearer har bebudet at han kommer til å legge opp etter denne sesongen. Etter 7 mål på 10 kamper for klubben, er det heller ikke så vanskelig å skjønne. Owen har imidlertid gått skadet med et brudd i foten siden desember.

- Når jeg har spilt for Newcastle har jeg heldigvis bidratt til å sanke inn noen poeng og greid å score noen mål. Jeg ville hatt dårlig samvittighet om det ikke hadde vært tilfelle. Jeg er skuffet over at jeg ikke har fått spilt flere kamper på grunn av skader, men nå ser jeg bare frem til å spille igjen, uttaler han til Newcastles offisielle hjemmeside.

Det er ikke ventet at Owen vil være i aksjon i sort og hvitt igjen før i april.