Owens jubler over derbyseier

Trener John Owens var strålende fornøyd med at hans lag slo Everton i går. WBA-spillere har ristet av seg skader. Liverpool vil savne Gerrard. Cahill skryter av Kewell. Liverpool med klubbpoet.

To scoringer i andre omgang av Ryan Flynn og Jimmy Ryan sikret Liverpool U18 seieren i lokaloppgjøret mot Everton i går. 2-0 seieren over naboen fikk trener John Owens til å trekke på smilebåndet. Kampen markerte starten på noen meget travle uker for juniorene.

- Kampen gikk bra for oss. Vi var det beste laget før pause. I andre omgang klarte Everton å få skikk på forsvarsspillet sitt og kom mer med i kampen. Men det var faktisk i deres gode periode at vi gjorde det første målet vårt. Den andre scoringen kom like etterpå, og var et fantastisk skudd fra distanse av Jimmy Ryan. Helt utagbart egentlig, uttaler en fornøyd juniortrener til Liverpool Daily Post.

- Vi vant, men begge lagene spilte bra, og Everton følte nok at de burde hatt ett mål eller to de også. Vi er godt fornøyd med seieren, men det var på ingen måte enveiskjøring, slår Owens fast.

I morgen står en ny kamp for tur for hans lag. Da er det Sheffield Wednesday som gjester akademiet i Kirkby. Avspark er klokken 12.00 norsk tid.

- Seieren mot Everton har gitt guttene et løft, og forhåpentligvis kan vi bygge videre på det. Vi skal ut i mange kamper de kommende ukene, så alle spillerne vil få en sjanse til å vise seg frem, sier Owens.

Kamara og Gera klare for WBA
West Bromwich-manager Bryan Robson kan glede seg over at både Diomansy Kamara (hamstring) og Zoltan Gera (hofte) ser ut til å bli spilleklare til morgendagens kamp på The Hawthorns. Han må imidlertid unnvære Nigel Quashie på grunn av suspensjon, mens danske Thomas Gaardsøe må stå over etter at han ble skadd i en reservelagskamp mot Manchester United på mandag.

Trio ute for Liverpool
For Liverpool er det tre spillere som er uaktuelle til morgendagens kamp. Steven Gerrard er suspendert etter utvisningen mot Everton, mens skadde Boudewijn Zenden og Djimi Traore heller ikke vil figurere i lagoppstillingen.

Cahill skryter av Kewell
Etter et sviende derbynederlag opplever vi nå noe så sjelden som en blå som skryter av en rød. Det dreier seg om Evertons midtbanemann, australieren Tim Cahill, som roser landsmannen Harry Kewell opp i skyene. Duoen vil som kjent spille på samme lag til sommeren, for Australia under VM i Tyskland.

Kewell avsluttet Merseyside-derbyet med en fantastisk scoring, noe som ikke har gått Cahill hus forbi.

- Det var litt av et syn. En scoring som vil gå rett hjem hos australske fotballelskere, slår Everton-spilleren fast.

- Scoringen gjorde meg nedtrykt der og da, men fra et australsk ståsted var det en fantastisk scoring. Harry er en fantastisk spiller, og det er godt å se han tilbake i toppform igjen etter alt han har vært gjennom av skader. Han kan utgjøre en stor forskjell for ethvert lag når han er skadefri og i form, og mot oss viste han virkelig hva han er laget av, skryter Cahill.

Liverpool har ansatt poet
Liverpool FC har ansatt sin første klubbpoet! Damen som har fått den ærefulle, men ubetalte, stillingen heter Cheyelle Omar. Hun har allerede levert sitt første bidrag, et dikt som markerer årsdagen for Hillsborough-ulykken. Ideen om at klubben skulle ha sin egen poet ble unnfanget etter at noen i Liverpools stab oppdaget at Tottenham hadde opprettet en lignende stilling. Daglig leder Rick Parry tente på ideen da den ble presentert for klubbens styre, og Ms Omar ble etter hvert utnevnt som klubbens første poet.