Paletta og El Zhar i ligacupen?

Rafael Benitez hinter om at Nabil El Zhar og Gabriel Paletta kan debutere mot Reading i ligacupen. Flere jakter Lucas Neill. Røde på Hedmarken organiserer seg.

Rafael Benitez har i dag levert et kraftig hint om at hittil uprøvde unggutter får spille i ligacupen mot Reading onsdag 25. oktober. Han snakker da om de utenlandske tilvekstene Nabil El Zhar og Gabriel Paletta. Begge skal ha imponert på treningsfeltet og under spill for reservelaget de siste ukene. Franskmarokkaneren El Zhar kan dermed få sin debut få uker etter at overgangen fra St Etienne gikk i orden.

- Nabil El Zhar har gjort det meget bra etter at han kom hit. Det er mye opp til han selv hvordan karrieren blir fra nå av, men jeg er sikker på at om han fortsetter å jobbe hardt og gjøre de rette tingene, så vil han få sin sjanse på førstelaget, sier Benitez til liverpoolfc.tv i dag.

- Jeg vurderer å bruke han i ligacupen, men vi får vente og se en stund ennå. Det vil avhenge av hvordan situasjonen er når kampen spilles med tanke på skader og form hos de andre spillerene også. Vi vet han har det som skal til for å bli en førstelagsspiller, legger han til.

Den argentinske midtstopperen Gabriel Paletta har gått på gress siden overgangen fra Banfield i sommer. Også han er en spiller som manageren har i tankene til 3.runde i ligacupen. Paletta var sågar på benken under lørdagens ligakamp mot Blackburn – det nærmeste han har vært sin offisielle debut for de røde.

- Paletta er en veldig god spiller, men for øyeblikket har vi Sami og Carra som besitter stopperrollene, og Daniel Agger har også spilt meget bra denne sesongen. Paletta må være tålmodig, slår Rafa fast.

- Ligacupen kan være en mulighet for han. Han må prøve å følge eksempelet som Agger har satt. Agger fikk også spille lite de seks første månedene etter overgangen, mens han lærte vår spillestil å kjenne og systemene vi bruker her i England.

- Det er vanskelig for unge forsvarsspillere å komme inn på laget, ettersom du blir så lett straffet for feil når du spiller i forsvarsrekka. Det er lettere å prøve ut nye angrepsspillere uten at du føler at du kaster dem til ulvene. De sterkeste forsvarsspillerne er som regel de mest rutinerte spillerne, er forklaringen manageren gir på at Paletta ennå ikke har fått sin debut. 

Liverpool får konkurranse om Neill
Britisk presse skriver i dag at Newcastle akter å gi Liverpool kamp om signaturen til Blackburn-forsvareren Lucas Neill når transfervinduet åpner igjen i januar. Australierens kontrakt med de blå-hvite går som kjent ut til sommeren, og backen har så langt nektet å skrive under en ny avtale på Ewood Park. West Ham og Tottenham skal også følge situasjonen. 

Supportere på Hedmarken organiserer seg
RedHeds heter de - og håper på å bli mange. Nå skal det skapes et rødt miljø på Hedmarken. Første samling finner sted i forbindelse med Champions League kampen onsdag. Du kan lese mer om opplegget her.