Paletta på plass i Liverpool

Overgangen til Paletta har lenge vært klar etter at det ble oppnådd enighet med klubb og de personlige betingelsene i vinter. Nå er spilleren på Anfield for å fullføre overgangen.

Liverpools andre argentiner er snart klarGabriel Paletta har nå ankommet Merseyside for å fullføre avtalen med Liverpool. Den tøffe forsvarsspilleren, som Rafas talentspeidere har fulgt over tid, ble i vinter enig om å flytte til England i juni.

Rafa har tidligere uttalt at interessen fra flere storklubber (i Argentina, red anmerk) gjorde at Liverpool måtte aksjonere allerede i februar for å sikre seg spilleren. De røde har fulgt ham helt siden VM for U21 landslag i Nederland. Argentina vant mesterskapet og Paletta viste sammen med Messi seg frem som en av lagets beste spillere.

- Det var da våre speidere fikk øye på ham og vi mente han var en type spiller vi ønsket.  Flere toppklubber i Argentina, som River Plate og Boca Juniors, har vist interesse for ham.  River Plate hadde til og med reservert trøye nummer seks for ham, slik at vi måtte handle hurtig.  Vi er glade for at vi kunne gjøre en avtale nå, uttalte Rafa i februar.

Som spiller beskriver manageren sin nye spiller slik:

- Jeg har arbeidet med argentinske forsvarere tidligere og de har et rykte på seg for å være tøffe, aggressive og taktisk sterke. Paletta er veldig tøff og er nøyaktig en slik type spiller som vil passe inn i Premier League.  Hvis du snakker om argentinske forsvarere som jeg jobbet med i Valencia, ligner Paletta mer på Ayala enn Pellegrino.  Hvis du snakker om Liverpool, er han mer lik Carra enn Sami Hyypiä.  Det er bra og vil bidra til at vi har en bra balanse av ulike typer forsvarspillere.

Paletta koster ca £2M og har spilt for argentinske Banfield frem til nå. Han er altså på plass i Liverpool nå for å fullføre overgang og for å bli klar til oppkjøringen foran neste sesong. Pre-season treningen starter allerede neste uke.

Paletta har blitt enig med Liverpool om en fireårs kontakt.