Paletta tar utfordringen på strak arm

Gabriel Paletta sier til Sunday Mirror at han er klar for utfordringene som venter i Premier League. Men sammenligningene med Ayala toner han ned.

Liverpools nye argentinske rekrutt, Gabriel Paletta, sier i dag til Sunday Mirror at han gleder seg til å spille i Premier League, og bebuder samtidig at han ikke frykter nivået. 20-åringen som kommer fra Atletico Banfield er med andre ord klar til å betale tilbake Rafael Benitez for å ha hentet han til Anfield.

- Jeg tror jeg er rede til å spille i England. Alle sør-amerikanere drømmer om å spille i Europa, og det er umulig å takke nei til en slik sjanse når du får den, sier Paletta om overgangen til Liverpool.

- Jeg frykter ikke nivået i engelsk fotball. Jeg kommer ikke til England som en stjerne. Jeg er bare en ung spiller som håper å bli bedre.

- Mine styrker er min evne til å kjempe og aldri gi opp, min fysikk og luftstyrke. I Banfield var det folk som sa at jeg var den som var best utrustet med tanke på engelsk spillestil. Nå ønsker jeg å teste mine kvaliteter i England. Men jeg vet jeg må lære raskt.

- Liverpool er en av de beste klubbene i verden, og alle spillere vil ha et ønske om å spille for denne klubben. Det er utrolig flott for meg å konstatere at Rafael Benitez har såpass tro på meg at han tok sjansen på å kjøpe meg.

Mange har sammenlignet Paletta med Roberto Ayala, men dette er en sammenligning midtstopperen selv ikke vil ha så mye snakk om.

- Roberto har bevist at han er en stjerne, og sammenlignet med han er jeg bare en læregutt. Etter min meining er Ayala en koloss. En utrolig stor spiller, og en stor vinner, sier Paletta til søndagsavisen.