Parry benekter at DIC-avtalen er i havn

Det har det siste døgnet gått rykter om at avtalen mellom Liverpool FC og DIC allerede er signert. Dette tilbakeviser Rick Parry nå i ettermiddag.- Ingenting er avgjort, sier han.

Rick Parry forsikrer i dag Liverpools supportere om at Liverpool FC aldri vil bli ”en rik manns leketøy”. Det er i sin spalte i LFC Magazine at klubbens daglige leder kommenterer Dubai International Capital sine planer om å kjøpe seg opp i klubben.

Parry sier også at Liverpool ikke vil strø om seg med penger på dyre spillerkjøp på samme måte som Chelsea har gjort de siste årene, men poengterer at avtalen med DIC kan sikre Liverpools posisjon i eliten for resten av dette århundret.

- Vi fokuserer på suksess, uten at vi skal sløse med midlene. Vi satser på en sunn langtids-strategi. Liverpool FC skal definitivt ikke bli en riksmanns leketøy. Dette handler om å heve klubben ett hakk, og sikre fremtiden for de neste 100 år, skriver Parry.

Han sier at det er klubbens mål å bruke investeringen fornuftig, slik at man kan drive klubben på samme måte som en suksessfull bedrift. For å få til dette må man dra nytte av klubbens store tilhengerskare rundt omkring i verden, og markedsføre klubben som en verdensomspennende merkevare.

- Vi må forsøke å maksimere profitten, utnytte vårt potensiale og drive klubben med så stor suksess som mulig. Da handler det mye om å velge den riktige partneren. For oss er det fundamentalt at en ny samarbeidspartner forstår verdiene og tradisjonene til klubben, og respekterer dem.

- Vår viktigste tradisjon er å ha suksess på fotballbanen og vinne trofeer. Det er det som betyr mest for alle som følger Liverpool, og det vil alltid være vårt hovedfokus. Vi har full tiltro til at DIC vil være en veldig god partner for en klubb av vår størrelse og omdømme.

- Liverpool FC er en global merkevare, og det er viktig for oss at en kommende investor driver forretningsvirksomhet i toppklassen. Vår nye partner vil dra nytte av en flott arv, som har skapt en fanbase verden over.

Parry insisterer imidlertid på at rykter om at alt allerede er avgjort er sterkt overdrevet, men innrømmer at han er opprømt med tanke på det som skal skje.

- Vi ser alltid fremover mot kommende utfordringer, og ikke minst når det gjelder vår nye stadion må vi komme i gang så fort som mulig. Forslaget til avtale er ikke uten risiko, men vi har alle tro på klubben på lang sikt og håper vi har funnet den ideelle partner.

- Ingenting er avgjort ennå, selv om det i enkelte medier har blitt påstått av avtalen allerede er underskrevet. Detaljerte forhandlinger vil fortsette, og vi er veldig spente etter å ha kommet så langt i prosessen, ettersom samtalene har pågått en god stund. Det var imidlertid uheldig at nyheten om disse forhandlingene lekket ut tidligere enn vi satte pris på. Supporterne må vise tålmodighet nå.

Parry bekrefter ellers at dersom denne avtalen går i orden, så vil styreformann David Moores fortsette i en annen rolle i klubben.

- David Moores vil fortsatt ha en funksjon innad i klubben. Han ønsker det. Når alt kommer til alt, så er han supporter på livstid, ikke bare den nåværende eieren. Han ser på seg selv som en som støtter klubben mer enn en stor aksjeeier.

En talsmann for DIC skal overfor Press Association ha kommentert Parrys utspill på følgende måte: - Vi er fullstendig enige med hva Parry her har sagt. Dersom vi går for denne avtalen, så tar vi sikte på å ha et langvarig forhold til Liverpool FC. Vi vil bygge et nytt stadionanlegg og hjelpe klubben til å bli bedre.

Thompson signerer bøker
Tidligere Liverpool-stopper og assistentmanager under Gerard Houllier, Phil Thompson, vil signere sin bok ”Sit Down Pinocchio” i klubbens butikk på Anfield kommende mandag. Seansen varer i en time, fra klokken 12.00-13.00 engelsk tid.