Peltier venter på sin sjanse

Etter å ha fått en plass på benken mot Maccabi Haifa, håper 19 år gamle Lee Peltier å få sin førstelagsdebut denne sesongen. Men først er det sesongåpning med reservelaget i morgen.

Lee Peltier var en av få unggutter som fikk være med på Liverpools treningsleir i Sveits i sommer. Nå håper Aigburth-gutten med trøye nummer 37 å få sjansen på førstelaget i løpet av sesongen, etter å ha blitt belønnet for fremgangen gjennom en plass på reservebenken i den første kampen i Champions League-kvalifiseringen mot Maccabi Haifa. Først venter imidlertid sesongåpningen med reservelaget hjemme mot Manchester City i morgen kveld.

Peltier beskriver seg selv som en hardt arbeidende, defensiv spillertype, som liker å takle og slå pasninger.

- Jeg har mobiliteten og evnen til å gjøre ting enkelt som mine styrker, sier han i et større intervju med liverpoolfc.tv.

19-åringen har blitt benyttet både på midtbanen og i forsvarsrekka for Liverpools junior- og reservelag. Selv er han ikke sikker på hva som er hans favorittposisjon.

- Jeg trives med begge deler. På akademiet spilte jeg midtstopper i en sesong, og også en sesong som høyreback. Jeg var ute ett helt år med skade, og da jeg kom tilbake spilte jeg på midtbanen. Jeg spilte høyreback for førstelaget under preseason. Det betyr ikke så mye for meg hvor jeg spiller, så lenge jeg får spilletid.

Det å få dra på treningsleir sammen med førstelaget beskriver han som en drøm som gikk i oppfyllelse.

- Jeg kommer fra Liverpool, og har alltid vært Liverpool-supporter, så det kan ikke bli mye bedre enn å spille sammen med Gerrard og Carragher. Jeg ble litt overrasket over at jeg ble tatt med. Jeg var tre uker ute i ferien min, og var på et treningsstudio da Frank McParland ringte meg og fortalte at jeg måtte kansellere resten av ferien. Jeg ble kjempeglad. Det gjorde godt for selvtilliten å få være med til Sveits. Det viser at manageren og trenerne har tro på meg.

- Bare å få være en del av troppen, og få se hvordan ting fungerer er uvurderlig i fotballutdanningen min. Treningene gikk i et mye større tempoet og var langt mer fysiske enn jeg hadde trodd på forhånd, og det fikk meg til å få øynene opp for hvor gode disse spillerne egentlig er. Det er ikke så lett som folk tror, og treningen var også svært hard.

Peltier, som kom til klubben som 11-åring, mener at han allerede høster frukter av den harde treningen under hans første preseason med førstelaget. Han sier han føler seg i langt bedre form, og mye sterkere både fysisk og psykisk, enn tidligere.