Pennant i landslagsdiskusjonen

Jermaine Pennant kan få sjansen for England i EM-kvalifiseringen. Xabi Alonso imponert over Peter Crouch. Ny pris til Steven Gerrard.

Liverpool Daily Post tror Jermaine Pennant kan bli med i den engelske A-landslagstroppen for første gang når Steve McClaren tar ut sin tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Makedonia og Kroatia i ettermiddag. McClaren må nemlig klare seg uten kneskadde Aaron Lennon på høyrevingen, og det kan gi rom for Liverpools høyreflanke.

Alonso skryter av Crouch
Etter to flotte mål mot Galatasaray skryter i dag Xabi Alonso uhemmet av lagkamerat Peter Crouch.

- Da Peter Crouch kom til klubben visste jeg ikke så mye om han. Men etter å ha trent og spilt sammen med han en stund, skjønte jeg raskt at han var et veldig godt kjøp for oss. Han er veldig høy, men har likevel en utrolig god ballbehandling. Nå har han blitt en veldig viktig spiller for oss, slår spanjolen fast.

Alonso tror ellers at Crouchy vil dra stor nytte av at Liverpool nå satser mer på vingspill, og han spår at spissen vil utvikle et godt samarbeid med nyinnkjøpene Mark Gonzalez og Jermaine Pennant.

- Mot Galatasaray gjorde vi alle målene etter gode innlegg fra sidene. På stillingen 3-0 slappet vi nok av for mye. De hadde også to meget gode vinger, som vi ikke satte nok under press. Også Galatasarays to scoringer kom således etter gode innlegg fra vingene.

- Mot Bolton må vi være kjappere til å sette motspillerne under press. Vi har ikke råd til å slippe inn slike mål som mot Galatasaray. Vi må spille mer kompakt på midtbanen, slik vi gjorde mot Newcastle og Tottenham, for å ha en sjanse til å holde nullen. Det vi ønsker å gjøre er å skape sjanser uten å slippe til motstanderne foran vårt mål, sier Alonso til Liverpool Daily Post.

- Noen ganger må Steven Gerrard spille på høyresiden, ettersom laget virker bedre balansert når jeg spiller sammen med Sissoko i midten. Manageren ønsker å lide valgets kvaler når han skal ta ut laget. Rotasjonspolitikken hans fungerte meget bra i Valencia. Han ønsker hele tiden friske og raske spillere, og dermed blir det mye utskifting på laget fra kamp til kamp.

Phil Dowd fra Staffordshire dømmer for øvrig morgendagens kamp på Reebok Stadium.

Ny pris for Gerrard
Steven Gerrard var mellom prisvinnerne under en lokal prisutdeling i Liverpools Royal Court Theatre i går kveld. Prisene ble delt ut til lokale skikkelser som har bidratt til å sette sine lokalsamfunn/bydeler på kartet, og Liverpool-kapteinen kunne motta prisen i sportskategorien.