Politiet garderer seg mot bråk

Merseyside-politiet kaller inn ekstra-mannskaper for å unngå bråk i morgen. Ferguson mener rivaliseringen er sterkere i Glasgow. Owens skuffet etter tap. Populær omvisning på Anfield.

Politiet forbereder seg på alle eventualiteter foran Liverpools kamp mot Manchester United i morgen. Reglene i FA-cupen tilsier at bortelagets supportere får 15% av kampbillettene, noe som betyr at 6 500 United-supportere inntar Anfield Road End. Med dobbelt så mange bortesupportere som til en vanlig ligakamp i gatene, er potensialet for bråk større både inne på stadion og i gatene utenfor.

Merseyside-politiet vil ikke ha noen gjentagelse av urolighetene som oppstod da Manchester United møtte Everton i FA-cupen på dette tidspunkt i fjor. Wayne Rooneys retur til Goodison førte den gangen til trefninger mellom de to lags supportere på vei opp til stadion. 30 fans ble arrestert og over 300 var involvert i et gateslag i Everton Valley.

I forkant av morgendagens kamp har websider i begge leire ymtet frampå om at det kan bli bråk i forbindelse med kampen. Mange Liverpool-fans skal være sinte fordi at de ikke blir beskyttet av politiet på Old Trafford i samme grad som United-fansen blir vernet av Merseyside-politiet. Gary Nevilles provokasjoner av Liverpool-fansen i lagenes siste møte har også bidratt til at temperaturen er høyere enn normalt.

- Det vil være over 6000 fans fra Manchester som reiser til kampen, mot normalt 3000. Vi kommer til å ha flere menn på jobb enn normalt, forsikrer en talsmann for Merseyside-politiet.

Tidlig avspark vil trolig også gi politiet litt gratis-hjelp i kampen for å holde ro og orden. Politiet har imidlertid ennå ikke bestemt seg for å om United-fansen skal eskorteres hele veien fra jernbanestasjonen og opp til Anfield eller ikke.

Ferguson tror ikke det blir bråk
I motsetning til Merseyside-politiet, forventer ikke United-manager Alex Ferguson bråk, verken på eller utenfor banen. Han påpeker at rivaliseringen er mye verre når Celtic og Rangers møtes i Skottland.

- Jeg vet at Anfield vil være et følelsesladet sted i morgen, men du kan aldri sammenligne dette med en kamp mellom Rangers og Celtic. Atmosfæren inne på stadion vil ikke være noe problem for meg og mine spillere. Vi trives i en slik atmosfære, og vi trives med konkurranseaspektet og rivaliseringen så lenge det ikke tar overhånd, kommenterer han.

- Det er sjelden at følelsene tar overhånd i våre innbyrdes oppgjør med Liverpool, legger han til.

Dommerkvartetten mot United
Som tidligere nevnt er det Howard Webb som skal dømme morgendagens storkamp på Anfield. Han har dømt Liverpool en gang tidligere denne sesongen, i 0-0 kampen mot Tottenham på White Hart Lane i september. Dette blir imidlertid hans sjette kamp som pipeblåser for Manchester United inneværende sesong. Med seg som linjemenn i morgen har han Dave Babski og Glenn Turner, mens Mark Halsey er fjerdedommer.

Skuffelse for Owens
Trener John Owens måtte konstatere at Liverpool U18 sløste bort sjansen til å klatre til andreplass på tabellen, da guttene tapte toppkampen mot Manchester City med 2-1 på onsdag. Sterk vind preget kampen på akademiet i Kirkby, og Liverpool klarte ikke å dra nevneverdig nytte av medvinden i første omgang selv om de tok ledelsen etter en scoring av Paul Barratt.

- Vi spilte aldri bra i denne kampen. Det ble en vanskelig kamp i vinden. Vi klarte aldri å utnytte medvinden vi hadde før pause. Vi gjorde et fint mål, men burde ha utnyttet denne fordelen mer. I andre omgang spilte vil litt bedre fotball, men det var likevel få som spilte opp mot sitt beste, uttaler en skuffet trener Owens til Liverpool Daily Post.

Fullbooket på Anfield
Museumskurator Stephen Done har i dag kontaktet oss for å formidle at omvisningene på Anfield nå er fullbooket helt frem til 5.mars, og at det ikke vil bli tatt nye bookinger for perioden frem til da. Museet på Anfield og omvisningene inne på stadion har vist seg svært populære denne vinteren, ikke minst blant nordmenn.  Etterspørselen er så stor at klubben sliter med å ta unna alle telefonhenvendelsene. Done sier at det nå ikke er vits i å ringe en gang om man hadde tenkt seg på omvisning før 5.mars. I perioden 6.-15.mars har man noen få plasser igjen, mens det etter 15.mars fortsatt er gode muligheter for å komme med på omvisningen.

Liverpool arrangerer også spesielle kvelder der man kan få bli avbildet sammen med Champions League-trofeet. Alle billettene til disse arrangementene er nå helt utsolgt, men det vil bli satt opp nye datoer for slike arrangementer om kort tid.

Ønsker man å besøke bare museet uten omvisning, er kapasiteten langt bedre. Så her kan få billett på dagen.