Pongolle nettet for Blackburn

Den eneste Liverpool-spissen som scorer mål for tiden spiller for Blackburn. Gerrard tror måltørken snart er slutt. Ung franskmann i kikkerten?

Florent Sinama-Pongolle kom på scoringslista for Blackburn i dag, da Lancashire-klubben tapte 3-2 for Tottenham på White Hart Lane. Den utlånte Liverpool-spissen headet inn reduseringen til 2-1 etter forarbeid av Bellamy. Blackburn utlignet senere til 2-2, og da var rollene byttet om, slik at Pongolle var nest sist på ballen.

Også en annen spiller med Liverpool-tilknytning gjorde mål i Premier League i helgen. Milan Baros scoret nemlig vinnermålet for Aston Villa mot Portsmouth. Også det et hodestøt.

Gerrard tror måltørken snart vil opphøre
Steven Gerrard insisterer i dag på at Liverpools måltørke snart vil opphøre. Man må helt tilbake til 28.desember og Merseyside-derbyet for å finne sist de røde gjorde mer enn to mål i en ligakamp. Mot Benfica på onsdag kreves i alle fall to scoringer som et minimum. Gerrard tror imidlertid den trege målhøsten nå snart er over, og mener også at Robbie Fowler nå fortjener litt flaks.

- Vi har sett Robbie Fowlers annulerte mål mot Charlton på video, og scoringen burde helt klart ha vært godkjent. Han var ikke offside. Det ble imidlertid dømt offside mot Djibril Cissé, men han påvirket ikke spillet. Offside-regelen slik den er nå forvirrer folk, og kompliserer situasjonen, mener Gerrard.

- Vi hadde det som var av ballbesittelse i denne kampen, men fant ingen vei gjennom Charlton-forsvaret. Det lignet lenge på at det ville bli en ny 1-0 seier for oss, og dersom Robbie hadde fått godkjent målet sitt ville vi ha vunnet. Nå må vi være litt mer kliniske foran mål mot Benfica på onsdag.

- Jeg føler litt med Robbie. Han feiret sammen med The Kop før han oppdaget at scoringen hadde blitt annulert. Et mål ville ha gitt han mye selvtillit. Han spilte bra, og han jobber hardt. Du kan se at han begynner å bli i form igjen. Han fortalte meg etter kampen at dette var hans første fulle 90 minutter siden mai i fjor. Han virker å være i god form nå, når du tenker på hvor lite fotball han har spilt de siste månedene.

- Jeg vet at folk prater om at vi vinner mange av våre kamper 1-0, og at vi ikke klarer å gjøre mål. Men vi vil bare fortsette å skape sjanser, og før eller senere vil scoringene komme. Det er bare et tidsspørsmål. Men vi har ikke råd til en repetisjon av denne kampen i Champions League. Men at vi ikke gjorde mål i denne kampen, betyr ikke at vi ikke klarer det mot Benfica.

- Publikum vil lage mye mer stemning på onsdag, og vi vil spille i et høyere tempo. Har vi litt flaks foran mål, vil vi vinne og gå videre i Europa.

- Charlton var veldig godt organisert. De to firerne deres jobbet veldig bra. Du kan ikke forvente at de ville komme hit og angripe. Når de spiller organisert defensiv fotball av denne typen, må vi bare prøve å skape enda mer, avslutter Gerrard.

Liverpool vurderer ung franskmann?
Sky Sports sitt nettsted melder i kveld at Liverpool rapporteres å ha lagt inn et bud på det franske stortalentet Razak Boukari. 18-åringen spiller for den vesle klubben Chateauroux, og ubekreftede meldinger forteller om et bud på £1.5M fra Anfield. Den franske ungdomslandslagsspilleren skal være en utpreget vingtype.

Boukari selv siteres i britiske søndagsaviser på at han har snakket med Liverpool, og at hans klubb skal ha mottatt et bud fra de røde.

- Chateauroux har mottatt et bud fra Liverpool. Jeg har snakket med deres direktører. Det er en stor klubb. Tottenham og Chelsea har også hatt speidere som har sett meg i aksjon, men jeg har ikke hørt noe konkret fra dem.