Pongolle vil imponere Rafa

Florent Sinama-Pongolle håper å imponere Benitez under oppholdet i Blackburn. Gonzalez på norsk TV. U18 sliter med effektiviteten.

Florent Sinama-Pongolle uttaler i dag til lokalpressen i Blackburn at han er ute etter å bevise for Rafael Benitez at han har en fremtid på Anfield etter låneoppholdet på Ewood Park. Den unge franskmannen innrømmer at det har vært frustrerende å nesten bare få sjansen som innbytter for Liverpool. Han avslører også at Benitez var veldig ivrig på at han skulle fortsette å spille i England, dersom han ble lånt ut. Spissen beretter om flere tilbud fra hjemlandet Frankrike, men valget falt altså på Blackburn. Nå håper han at han får sjansen til å imponere i Lancashire, trass i at han kun fikk 36 minutters spilletid i debuten.

- Det har vært en litt frustrerende tid. Som spiller ønsker du å spille kamper, og når du ikke får gjøre det, blir det enda vanskeligere. Det var derfor Benitez lot meg gå til Blackburn, og nå ønsker jeg å vise meg frem her og gjøre mitt beste for laget. Dersom jeg presterer bra for Blackburn, og hjelper laget til en plassering på øvre halvdel av tabellen, kan det bare være bra for begge parter.

At Benitez blokkerte en retur til Frankrike for Sinama-Pongolle skulle indikere at han fortsatt inngår i fremtidsplanene som spanjolen legger på Anfield.

- Jeg snakket med agenten min i uken før transfervinduet stengte, og vi prøvde å finne en løsning. Det var flere klubber både i Frankrike og England som var interesserte i meg, men jeg bestemte meg for Blackburn fordi jeg mener dette er den rette utfordringen for meg. Benitez ville at jeg skulle bli i England, slik at han kunne følge utviklingen min, og det er et godt tegn, sier franskmannen.

Gonzalez på norsk TV
TV2 Zebra viser søndag kveld oppgjøret Atletico Madrid – Real Sociedad fra spansk Primera Division direkte. Der kan man stifte nærmere bekjentskap med den utlånte Liverpool-vingen Mark Gonzalez. Chileneren gjorde som kjent seiersmålet i sin Sociedad-debut i helgen. Sendingen på TV2 Zebra starter klokken 18.55.

Essien havnet nesten i Liverpool
Chelseas Michael Essien har fortalt om hvor nær han var ved å havne i Liverpool under Gerard Houllier. Ghaneseren ville trolig ha spilt i helrødt på søndag om det ikke var for at problemer med arbeidstillatelsen stoppet en overgang fra Bastia for tre år siden.

- Jeg var nær ved å slutte meg til Liverpool under Houllier. Jeg besøkte treningsanlegget deres og så et par kamper på Anfield. Jeg bestemte meg for å bli i Frankrike, da jeg ville ha fått problemer med arbeidstillatelsen, bekrefter Essien til britisk presse.

Manglende effektivitet ødela for U18
James Frayne brente straffespark i første omgang da Liverpool U18 tapte toppkampen mot Blackburn med 1-0 på akademiet i helgen. Seier ville ha ført de røde forbi motstanderne fra Lancashire, men i stedet inntok nå Blackburn tabelltoppen. Gjestenes seiersmål kom på straffespark i første omgang, etter at Robbie Threlfall handset.

- Det var et frustrerende resultat, fordi vi spilte bra i perioder og skapte nok til å score flere mål. Men vi klarer ikke å omsette sjansene i tellende resultater for tiden, sier en skuffet trener John Owens til Liverpool Daily Post i dag.

- Det var en helt annen type kamp enn bortekampen mot samme lag i høst, da Blackburn denne gangen spilte flere lange baller inn i vårt straffefelt. Slagplanen deres var tydelig å slå langt mot spissene og sette press på våre midtstoppere, mens det i den første kampen ble servert mye mer fin fotball fra begge lag. Våre forsvarere klarte seg bra mot denne taktikken, og vant mange andreballer. Jordan Holmes var spesielt god, og spilte trolig sin beste kamp for sesongen. Dave Roberts bidro også med noen glimrende redninger, mens Ryan Wignall gjorde det bra på midtbanen i sin første hele kamp, beretter treneren.

Tyver prøvde å bryte seg inn hos Cissé
Innbruddstyver skal ha prøvd å ta seg inn på godset til Djibril Cissé mens den franske spissen var i London i forbindelse med kampen mot Chelsea i helgen. Politi-offiserer skal imidlertid ha oppdaget tyvene på et overvåkningskamera, og skal ha alarmert Cissés gravide kone. Hun og sønnen på 10 år skal umiddelbart ha stengt dørene før de maskerte innbruddstyvene nådde frem. Da politiet ankom eiendomen skal tyvene ha forduftet.

Familieforøkelse for Owen
Tidligere Liverpool-spiss Michael Owen ble far for andre gang i går. Gutten som kom til verden ved sykehuset i Chester skal bære navnet James Michael. Fra før har Owen datteren Gemma Rose med sin Louise.

Neppe Boateng
Søndagsavisene i England linket i helgen Liverpool til Middlesbroughs George Boateng, da hans kontrakt på Riverside går ut til sommeren. Nå er imidlertid midtbanespilleren nær ved å signere en ny kontrakt som vil binde han til Teeside-klubben frem til 2010.