Potter-overgang drøyer

Darren Potters overgang til Hearts ser ut til å drøye ut. Mellor ute etter å markere seg. Carragher hedres lokalt.

Hearts skal i helgen ha distansert seg fra rapporter om at Liverpools midtbanespiller Darren Potter vil fullføre sin overgang til Tynecastle i begynnelsen av inneværende uke. Edinburgh-klubben har som kjent avtalt en overgangssum på £750 000 med Liverpool for Potter, men skottene avventer som vi tidligere har nevnt spillerens skadesituasjon. Hearts vil antagelig ikke fullføre overgangen før scouseren har trent med klubben, og dermed bevist at han er fullt ut restituert etter at han brakk en ryggvirvel i reservelagets kamp mot Manchester United tidlig i desember.

Hearts skal også ha tilbakevist at Potter vil få en ukelønn på £10 000. Dersom Potter-avtalen blir gjennomført, kommer overgangen mest sannsynlig også til å inkludere 18 år gamle Francis Smith. Smith, som kom inn som reserve mot slutten av Liverpool-juniorenes cupkamp mot Ipswich, inngår heller ikke i fremtidsplanene som blir lagt på Anfield.

Mellor ute etter å markere seg
Neil Mellor fikk en pangstart på utlånet til Wigan, da han gjorde seiersmålet for sin nye klubb på Riverside i Middlesbrough i helgen. Spissen legger ikke skjul på at han håper å bruke sjansen han har fått i Wigan til å markere seg, og overbevise Rafael Benitez om at han er en mann å satse på for fremtiden på Anfield. 23-åringen var også involvert i det to første scoringene, samt at han altså ble matchvinner på overtid i 3-2 seieren. Dette var for øvrig Mellors første seniorkamp på 368 dager! Han har som kjent brukt lang tid på å kjempe seg tilbake etter operasjoner i begge knærne.

- Å få være på et vinnerlag, og å gjøre seiersmålet, er selvsagt en perfekt start for meg i Wigan. Etter å ha vært satt ut av spill for så lenge på grunn av skader, er jeg glad for at Paul Jewell tok en sjanse ved å la meg komme hit og få spille med en gang. Forhåpentligvis klarer jeg å betale han tilbake i form av flere scoringer og seire, uttalte Mellor etter helgens kamp.

- Det siste året har vært veldig frustrerende. Ingen vet helt sikkert hva som er prognosene for skaden jeg har slitt med. Det er for tidlig å fastslå om operasjonene har vært en suksess. Det har tatt lang tid å komme tilbake. Forhåpentligvis har jeg lagt all elendigheten bak meg nå. Jeg har heldigvis ikke kjent smerter i knærne den siste måneden. Forhåpentligvis fortsetter det slik. Bank i bordet!

Mellor håper som nevnt fortsatt på en karriere på Anfield. Men får han ikke fornyet tillit av Benitez etter at låneoppholdet på JJB Stadium er over, kan pangstarten i helgen i alle fall ha åpnet døren for han i Wigan. Enn så lenge har han imidlertid Liverpool-managerens fulle støtte. Derfor lever Mellor i håpet om at han starter 2006/2007-sesongen som Liverpool-spiller.

- Benitez har støttet meg mens jeg har gått skadet, og har ofte trøstet meg når jeg har vært langt nede. Det var han som fortalte meg at jeg måtte få litt erfaring gjennom spill i en annen klubb, etter at jeg ikke hadde spilt fotball det siste året. Jeg har forståelse for at jeg ikke kan gå rett inn på Liverpool-laget nå, men kan jeg score mål og spille bra i Wigan kan jeg kanskje imponere både Paul Jewell og Rafael Benitez. Da kan alt skje.

Æresbevisning til Carragher
Liverpool-midtstopper Jamie Carragher vil i dag bli den andre personen i historien som mottar æresbevisningen ”Freedom of Sefton”. Det er borgermesteren i bydelen Sefton som vil stå for utdelingen i en privat seremoni i Bootle i kveld. Det skal ha vært en del intern dissens blant de lokale politikerne i bydelen om det ville devaluere æresbevisningen at den ble gitt til en fotballspiller. Men flertallet fant altså Carragher mer enn verdig nok til å bli hedret med den lokale utmerkelsen.

Det er Carraghers innsats i lokale veldedighetsaksjoner, samt det gode forbildet han er for barn og unge i nærmiljøet, som er bakgrunnen for at han nå blir hedret på denne måten.