Rafa - Årets Personlighet

Rafael Benitez mottok prestisjefylt trofé på Merseyside. Steven Gerrard ble også hedret.

Rafa i godt selskap
Liverpools manager er blitt kåret til ”Merseyside Sports Personality of the Year” for 2005.  Kåringen blir gjort i regi av lokalavisen Liverpool Echo, og er en avstemning om den sportspersonlighet som har gjort seg mest bemerket det siste kalenderåret på Merseyside.  Dette er et meget prestisjefylt trofé som er blitt vunnet av mange store navn opp gjennom årene.  Benitez ble foretrukket foran sin kaptein Steven Gerrard, Everton-spilleren Tim Cahill, turneren Beth Tweddle, rugby-spilleren Jamie Lyon og golferen Nick Dougherty.

- Jeg er veldig stolt over å ha mottatt dette trofeet, sa Rafa etter utdelingen.  – Jeg deler dette trofeet med min kone Montse, min stab og mine spillere.  Uten dem ville jeg ikke ha oppnådd dette.

- Det er en forskjell mellom fans her og i Spania.  Fansen i Valencia var fantastisk, men det er likevel annerledes her.  Tidligere i kveld kom det en supporter bort til meg og fortalte at det vi gjorde siste år hadde gjort ham stolt over å støtte Liverpool.  Det gjorde meg veldig stolt.  Jeg er stolt over å være Liverpools manager, for våre supportere.

- Jeg håper å være tilbake til neste år.  Det ville vært fint å ta med min kone til Paris til våren, og kanskje vil klubben dekke utgiftene, gliste Rafa med hentydning til at finalen i Champions League spilles i den franske hovedstaden 17.mai.


Gerrard ble ung vinner
Hvert år deles også ut en utmerkelse til en som har bidratt spesielt for Liverpool FC over tid, det såkalte ”Bill Shankly Memorial Award”.  Steven Gerrard ble i 2005 den yngste som noensinne har mottatt dette trofeet.

- Jeg tar imot trofeet på vegne av laget, sa Stevie G etterpå.  – Jeg vet at Jamie Carragher og meg selv har fått mye oppmerksomhet dette året, men alle spillerne har bidratt.

- Det sier seg selv at det betyr mye for meg å ta imot et trofé som bærer navnet til Bill Shankly.  Han er en legende på Anfield og jeg er henrykt over å kunne etterfølge så mange store navn.

- Høydepunktet i 2005 var å vinne E-Cupen igjen, og det kunne gjøres via en laginnsats gjennom hele turneringen.  Vi er veldig stolte over å ha kunne bidra til å skrive historie på samme måte som så mange andre store lag tidligere for denne klubben.

- Det var fantastisk å vinne Champions League, men alle vet at vi er sultne etter mer.  Vi ønsker at det var en start for oss og vi tenker fortsatt på å hente ytterligere trofeer dette året.